Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο απολογισμός της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε. για το 2021

Published

on

Ο απολογισμός πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής για το 2021 απασχόλησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2021, μέσω τηλε-διάσκεψης.

Στη δραστηριότητα του οργάνου αναφέρθηκε διεξοδικά ο απερχόμενος Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στη διάρκεια του 2021 η Οικονομική Επιτροπή πραγματοποίησε συνολικά 75 συνεδριάσεις, με συχνότητα 6 συνεδριάσεις το μήνα κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων και των εκτάκτων, στη διάρκεια των οποίων ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες κατά 65% ήταν ομόφωνες.

Το υψηλό ποσοστό φανερώνει πως τα θέματα που    τέθηκαν προς ψήφιση είχαν υψηλό βαθμό αποδοχής από το σύνολο των μελών της οικονομικής επιτροπής, επιβεβαιώνοντας την σπουδαιότητα τους, αλλά και τον καθοριστικό τους ρόλο.

Κατά τον προηγούμενο χρόνο ελήφθησαν αποφάσεις και δρομολογήθηκαν 62 νέα έργα και μελέτες, προϋπολογισμού 121 εκατ. ευρώ. Επίσης, διενεργήθηκαν 112 δημοπρασίες, συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ και έγιναν, έπειτα από διαγωνιστικές διαδικασίες,  195 κατακυρώσεις σε αναδόχους με συνολικό προϋπολογισμό 115 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε 29 προγραμματικές συμβάσεις, ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Πηγές χρηματοδότησης για τα εγκεκριμένα έργα είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΚΑΠ) , ενώ έχει προταθεί ένα να ενταχθεί στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και άλλα τρία έργα προϋπολογισμού 34,6 ευρώ στο πρόγραμμα ανάπτυξης «Αντώνης Τρίτσης»

Επίσης, ανάμεσα στις αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει η Οικονομική επιτροπή ήταν και 127 που αφορούν το έργο της μεταφοράς μαθητών και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο κ. Σακελλαρόπουλος, ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη, αλλά και  τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τη συνεργασία, τονίζοντας:

«Δουλέψαμε όλοι μαζί με πνεύμα συναίνεσης και αυτό αποτυπώνεται στις ομοφωνίες που επιτύχαμε. Με βοηθήσατε ειλικρινά με την εμπειρία και τις παρατηρήσεις σας, ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς και το πώς λειτουργούμε ως συλλογικό όργανο, αλλά και το έργο μας και την πολιτική μας, ως Περιφερειακή Αρχή.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των συνεδριάσεων η Οικονομική Επιτροπή ήταν σε πλήρη σύνθεση. Αυτό με τιμά, τιμά την Περιφέρεια και τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και πιστεύω ότι ανταποκρινόμαστε στο καθήκον μας, δηλαδή να εξετάζουμε όλοι μαζί, όλα τα ζητήματα με γνώμονα το κοινό καλό, μακριά από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά για το συμφέρον της  κοινωνίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρνουά ποδοσφαίρου των ΚΔΑΠ του Δήμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου, μεταξύ των ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας, με στόχο την προώθηση του αθλητικού πνεύματος, την ευγενή άμιλλα, την ψυχαγωγία και την άθληση.

Πλήθος παιδιών συμμετείχαν στους αγώνες, έχοντας την ευκαιρία, να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα και να αναπτύξουν το αίσθημα του συναγωνισμού και της ομαδικότητας, μέσα από τους κανόνες που το διέπουν.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με πλήρη συμμετοχή και έκλεισε με την απονομή μεταλλίων από την Πρόεδρο της ΚΕΔΝ κα Άντα Καυκιά, σε όλα τα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Με γλυκά και όχι μόνο ξεφάντωσαν στην Μαμουλάδα

Published

on

By

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022,  μετά από δυο χρόνια πανδημίας , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαμουλάδας  διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά τη «Βραδιά Γλυκού». Στον αύλειο  χώρο του Ι.Ν Αγ. Πολυκάρπου μέλη  του συλλόγου ετοίμασαν γλυκά και λιχουδιές.

Ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι  διασκέδασαν  μικρούς και μεγάλους, ενώ παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα έδωσε τον τόνο,  με χορευτές του συλλόγου να παρουσιάζουν τις ικανότητές τους, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους στο χορό.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, ο βουλευτής Αιτωλ/νιας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πότε οι βαθμολογίες

Published

on

By

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Εναλλακτικά, στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Θα ακολουθήσει η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους και με SMS και μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ.

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% λιγότεροι από πέρυσι (60.070 το 2021). Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό.

Υπενθυμίζεται ότι για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, που επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι 393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ