Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ακόμα υποψηφιότητες με τον Γιάννη Νταουσάνη

Published

on

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα στο δήμο Πετρούπολης το 1985 και κατάγομαι από το Μολύκρειο της Δ.Ε Αντιρρίου. Είμαι το δεύτερο παιδί της οικογένειας του Σάββα και της Τριανταφυλλιάς, οι οποίοι εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι.   Αποφοίτησα ως Νηπιαγωγός. Παντρεύτηκα στο Μολύκρειο Ναυπακτίας και είμαι μητέρα ενός παιδιού.     Εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε παιδικούς σταθμούς.

Η επιθυμία να συμμετέχω στις εκλογές του Μαΐου στο πλευρό του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΟΥΣΑΝ, με τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ,  προκύπτει από την επιθυμία μου να συνεισφέρω στο τόπο μας {που μας έχει όλους ανάγκη}, όπως μπορώ και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ναύπακτος γιατί ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ μπορεί και έχει και την εμπειρία και το  πρόγραμμα  για ένα καλύτερο δήμο Ναυπακτίας.

 

ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Είμαι συνταξιούχος ναυτικός. Θέλοντας να συμβάλλω και εγώ για κάτι καλύτερο στον τόπο μας όπου ζούμε με τα παιδιά μας, δέχτηκα την πρόταση του Γιάννη Νταουσάνη και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπακτίας με το συνδυασμό του ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ γιατί ήταν ο Δήμαρχος των έργων και είναι κάτι που μπορεί να επαναλάβει.

 

ΜΟΥΡΑΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η καταγωγή μου εκ της μητρός είναι από την Σκάλα. Αποφοίτησα από το Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ στο τμήμα Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων. Επί δώδεκα χρόνια εργάστηκα σε ιδιωτική εταιρία δημοσίου δικαίου και συμμετείχα ενεργά και ανεξάρτητα στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Τώρα εργάζομαι περιστασιακά και γνωρίζω εκ των έσω και πολύ καλά τις ανάγκες και τις ανασφάλειες ενός εργαζόμενου. Είμαι τελειόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Master) στο τμήμα εικαστικών τεχνών στο Ά Εργαστήριο με δάσκαλο τον Α. Αντωνόπουλο, με εκπαιδευτική επάρκεια σε εξέλιξη. Έχω παρουσιάσει το έργο μου σε ομαδικές εκθέσεις, δραστηριοποιούμαι ενεργά στα φοιτητικά-εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως και ως πολιτικοποιημένη καλλιτέχνιδα στην καθημερινότητά μου. Αυτό είναι το ζητούμενο. Η ποιότητα ζωής και η αισθητική στην καθημερινότητά. Ένα από τα όνειρα για την πόλη μας, είναι, όπως έχει συμβεί σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, να αποκτήσει έναν Καλλιτεχνικό σταθμό για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών χτισμένο σε ένα από τα όμορφα σημεία εντός πόλεως ή σε κάποιο αγνάντι της ωραίας Ναυπακτίας με σκοπό την διεύρυνση του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού ορίζοντα της περιοχής αλλά και ως πόλος έλξης όχι μόνο για τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά παγκοσμίως! Ένα πολύτιμο διαμάντι του κορινθιακού με βουνά και θάλασσα, χρειάζεται την προσοχή μας ξανά, με εργατικότητα και αυτοοργάνωση. Αποφάσισα λοιπόν, να συνεργαστώ με το σχήμα της Νέας Πορείας και με τον Γιάννη Νταουσάνη ως υποψήφιο δήμαρχο στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας κατά νου, πως δεν πρόκειται για έναν Υπάλληλο Ευκαιριακού – Ψηφοθηρικού Χαρακτήρα αλλά για έναν εργατικότατο πρώην δήμαρχο με όπλα τις γνώσεις, την σημαντική μακροχρόνια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την τόλμη.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Είμαι εκπαιδευτικός και κατάγομαι από το Καταφύγιο της Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας.

Μετά την πρόταση που δέχτηκα από τον κύριο Νταουσάνη αποφάσισα να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  του Δήμου Ναυπακτίας στη Δημοτική Ενότητα Αποδοτίας με το συνδυασμό Νέα Πορεία γιατί πιστεύω ότι είναι ο πιο κατάλληλος έχοντας την εμπειρία χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα για την πόλη μας αλλά και τα χωριά μας.

 

ΖΕΚΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΡΕΝΑΡ

Είμαι 21 ετών φοιτητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο τμήμα μηχανικών πληροφορικής στο Αντιρρίου ( Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ).

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ναυπακτίας  με το Συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του Γιάννη Νταουσάνη μετά την πρόταση που μου έκανε και η οποία με τιμά ιδιαίτερα. Είναι αποδεδειγμένες οι ικανότητές του να πάει μπροστά το Δήμο μας και εμείς οι νέοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό με όλες τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“ΦΛΟΓΑ” : Βazaar σχολικών ειδών στο νέο της χώρο

Published

on

By

Ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ – παράρτημα Ναυπάκτου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας προσκαλεί στο  bazaar σχολικών ειδών, που θα γίνει στο νέο χώρο του Συλλόγου μας στη Ν. Μπότσαρη 50, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Εμείς οι γονείς της ΦΛΟΓΑΣ αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Πολύτιμοι αρωγοί στον αγώνα μας, βρίσκεστε όλοι εσείς με τη βοήθεια που μας προσφέρετε.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση

ΦΛΟΓΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Φλόγα-Ναύπακτος

 

Φλόγα-Ναύπακτος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : «Η επιλογή Λουκοπούλου να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία και η εκ των υστέρων απολογία του»

Published

on

By

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν τόσο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με μία έστω και καθυστερημένη για  6 χρόνια ανακοίνωση ο κ.Λουκόπουλος και η “Ενωτική Πρωτοβουλία” απολογούνται για την επιλογή τους να καταργήσουν  οριστικά  τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου μας προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι θετικό, πάντως, το γεγονός ότι αναγνωρίζουν ξεκάθαρα, έστω και μετά από τόσα χρόνια,  ότι ενώ ο νόμος 4325/ 2015 έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να επανασυστήσουν  τις δημοτικές αστυνομίες τους που είχαν καταργηθεί με το νόμο 4172/2013, ο κ.Λουκόπουλος  και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με την υπ’ αριθμ. 266/2015  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας επέλεξαν να  την καταργήσουν οριστικά και να  μην την επανασυστήσουν. Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος Ναυπακτίας και ιδίως η πόλη της Ναυπάκτου στερήθηκαν  επί σειρά ετών ένα πολύτιμο όργανο, του οποίου οι αρμοδιότητες δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται αλλά εκτείνονται σε 27 διαφορετικά αντικείμενα, όπως στην επιτήρηση των λαϊκών αγορών, στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης, στην επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων, στην αντιμετώπιση του ζητήματος των ακαθάριστων οικοπέδων και σε πολλά άλλα.

Και ενώ η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επέλεξε να καταργήσει οριστικά τη δημοτική αστυνομία με τη φθηνή δικαιολογία ότι είναι «όργανο καταστολής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σαμαντάς στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία πολλών σοβαρών δήμων επέλεξε το ακριβώς αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση η θετική ψήφος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της σύστασης της δημοτικής αστυνομίας αλλά και η ουσία της ανακοίνωσης τους συνιστούν έμπρακτη αυτοκριτική, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να χαιρετίσουμε.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! »

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου: Ενδιαφέρουσες ομιλίες στο κτήριο «Ναυπακτία» το Σάββατο 24/9

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνουν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας, σειρά ομιλιών στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου του Εργαστηρίου της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου.

Αναλυτικότερα, αυτό το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00’ θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος) δύο εξόχως ενδιαφέρουσες ομιλίες στα ελληνικά με θέμα «Ελλάδα και Σεισμοί» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σεισμολογίας-Σεισμικής Ανισοτροπίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Γεώργιο Καβύρη και «Η Τάφρος του Κορινθιακού Κόλπου: Ένα γεωφυσικό Εργαστήριο» από τον εντεταλμένο Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ.Παναγιώτη Ηλία.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Προλογίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Από το 2016 στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου διενεργείται το λεγόμενο «Σχολείο του παρατηρητηρίου της τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου» (https://nfo.crlab.eu/crl-school) το οποίο και αποτελεί την εκπαιδευτική συνιστώσα του εν λόγω παρατηρητηρίου. Ο κύριος σκοπός του σχολείου είναι να εκπαιδεύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη. Στο Σχολείο έχουν συμμετάσχει 58 πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ως εισηγητές, καθώς και 63 καθηγητές μέσης Εκπαίδευσης και 86 υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων ως εκπαιδευόμενοι. Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου του εργαστηρίου του Κορινθιακού Κόλπου (Corinth Rift Observatory) 2022, μεταξύ άλλων, θα διενεργηθούν επιδείξεις λειτουργίας εκπαιδευτικού σεισμογράφου σε μαθητές σε Γυμνάσιο της Ναυπάκτου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και  παρουσιάσεις/διαλέξεις από 23 διακεκριμένους επιστήμονες της ημεδαπής και αλλοδαπής σε περίπου 17 φοιτητές και 14 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης  που έχουν επιλεχθεί, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του εν λόγω Σχολείου, έχει αναγνωριστεί από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 και 2021-2022 (Υ.ΠΑΙ.Θ., Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, τμήμα Α΄, αρ. πρωτ. Φ1/ΝΔ/8978/38161/Δ7/04-04-2022).

Πληροφορίες για το εργαστήριο του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και το πλήρες πρόγραμμα και υλικό για το φετινό αλλά και τα περασμένα θερινά σχολεία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://crlab.eu. Το πλήρες πρόγραμμα του σχολείου καθώς και σχετικές πληροφορίες (υπό διαρκή ενημέρωση) βρίσκεται στο https://nfo.crlab.eu/crl-school-2022 .

Το σχολείο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με επιχορήγηση των φοιτητών και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και  υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωφυσικής (European Geosciences Union). Χορηγός του Σχολείου είναι η Uni-systems. Ο Δήμος Ναυπακτίας παρέχει το χώρο διεξαγωγής και πούλμαν για τις μετακινήσεις των εκπαιδευομένων στο πεδίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ