Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Παζάρια» και πάλι μετά από μια τριετία

Published

on

Άνοιξε τις πύλες της η εμποροπανήγυρη της Ναυπάκτου και καθόλα έτοιμες εγκαταστάσεις και έμποροι υποδέχτηκαν τους επισκέπτες της, ντόπιους και ξένους.

Οι  εγκαταστάσεις στην παραλία Γριμπόβου, πλημμύρισαν με κόσμο, ως είθισται, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, και μετά από τρία χρόνια το έθιμο της εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου επαναλειτουργεί.

Ήδη λόγω των αργιών έφτασαν στην πόλη πολλοί επισκέπτες και με σύμμαχο τον καλό καιρό είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη, σε συνδυασμό με καφέ αλλά και φαγητό κάτω από τα πλατάνια του  Γριμπόβου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες οι  κρατήσεις στα Ξενοδοχεία και τα καταλύματα των AirBnB αγγίζουν στο 100% σε πληρότητα.

Στην επίσημη έναρξη των παζαριών παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Ναυπακτίας Β. Γκίζας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου, οι βουλευτές Σπ. Λιβανός και   Δ. Κωνσταντόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θ. Κοτρωνιάς,   Σ. Παπαβασιλείου, και Γ. Παπαϊωαννίδης,  δημοτικοί   σύμβουλοι,  ο πολιτευτής Θανάσης Παπαθανάσης, εκπρόσωποι τω αρχών και πολύς κόσμος.

Για περισσότερο από 150 χρόνια, από το 1867 μέχρι σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου ξεκινάει η μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Ρούμελης, «τα Παζάρια της Ναυπάκτου».

Ο καλοκαιρινός καιρός ανέβασε την διάθεση ντόπιων και ξένων με τις μουσικές, την τσίκνα και τη μυρωδιά από τα ψητά γουρουνόπουλα να αλλάζουν το τοπίο και την ψυχολογία σε ολόκληρη την πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

434.000 ευρώ για την πίστα BMX, & SCATE στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Published

on

By

Υπογράφηκε  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο   Δημαρχείο Ναυπάκτου η σύμβαση για την ανάθεση και χρηματοδότηση με 434.000 ευρώ η κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με   τροχούς –  ΒΜΧ στο Αλσύλλιο Γριμπόβου.

«Ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για αναβάθμιση του χώρου προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι. Διαμορφώνουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε παιδιά και έφηβοι με ασφάλεια να χρησιμοποιούν την πίστα για BMX, & SCATE.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα  ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο» δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκατάσταση βλαβών ύψους 1 εκ. ευρώ από φυσικές καταστροφές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Published

on

By

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο  εξαιτίας φυσικών καταστροφών, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δρομολογώντας τις αποκαταστάσεις βλαβών στα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σε υπογραφές συμβάσεων με τους αναδόχους των δύο έργων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο η Περιφέρεια αναζήτησε τις ενδεδειγμένες λύσεις, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις, ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών από φυσικές καταστροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Νερομάννα του Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βλάβες, όπως καταπτώσεις πρανών ,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος και μεγάλη κατολίσθηση κατάντη του δρόμου με υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος.

Για την αποκατάσταση αυτών θα γίνει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης θαγίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίεςοδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Ανάλογες εργασίες, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γέφυρα Μπανιά του Δήμου Ναυπακτίας.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ