Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Παρουσίαση X-Ultra 186χλμ.- Ultra 75χλμ. και Brevet» από το Tihiorace

Published

on

Οι δράσεις του «Tihiorace» για την υπόλοιπη φετινή χρονιά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Δελφών στην Άμφισσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο εμπνευστής και δημιουργός δράσεων «Tihiorace» κ. Θωμάς Ρούμπας και ο πρωταθλητής Ελλάδας στο Μαραθώνιο Δρόμο, Κώστας Γκελαούζος.

Οι φετινοί αγώνες «X-Ultra 186χλμ.» και «Ultra 75χλμ» μετρούν αντίστροφα για τη διεξαγωγή τους και οι προετοιμασίες εντείνονται, παράλληλα όμως ετοιμάζονται και οι αθλητές για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από 17 ως 20 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση «X- Ultra 186χλμ.» φέτος θα έχει τους δικούς της βαθμούς, αφού η International Trail Running Association δίνει 6 βαθμούς στους τερματίσαντες. Πρόκειται για την ομοσπονδία, που έχει ειδικό σύστημα αξιολόγησης των αγώνων βουνού.

Εκτός από τους αγώνες βουνού, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί ποδηλατική βόλτα «Brevet».

 

Παναγιώτης Ταγκαλής (δήμαρχος Δελφών): «Σας καλωσορίζουμε στην Άμφισσα. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που φιλοξενούμε τον αγώνα και την ομάδα «Tihiorace», όχι μόνο γιατί είμαστε λάτρεις του αγώνα, αλλά θα είμαστε και συμπαραστάτες. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια και σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο μας που πιστεύουμε ότι οι προθέσεις του ταυτίζονται. Γενικότερα να τονίσω ότι τα αθλητικά δρώμενα μπορούν να συνδυαστούν και με τον τουρισμό και με τη βοήθεια όλων των φορέων, συλλόγων και εθελοντών να φέρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

 

Γιώργος Δελμούζος (Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας): «Σας καλησπερίζω και εγώ με τη σειρά μου. Χαίρομαι που η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα. Θέλω να πω πως από τους πρώτους εθελοντές του αγώνα που θα γραφτούν θα είμαι εγώ. Πιστεύω ότι ο μικρός και ταλαιπωρημένος μας νομός έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις. Θα είμαστε κοντά έστω και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε».

 

Γιώργος Καπεντζώνης (Δήμαρχος Δωρίδας): «Να ευχαριστήσω για την πρόσκληση εδώ και το «Tihiorace». Μια διοργάνωση που είναι μεγάλου βεληνεκούς για όσους δεν το γνωρίζουν και έχει παράλληλες δράσεις, καθώς δεν είναι μόνο οι αγώνες ορεινού τρεξίματος. Μας αφορούν όλους θέλω να πιστεύω με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα θέλω να χαιρετήσω την παρουσία του κ. Τάσου Δελημπαλταδάκη που έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή μας (μέσω του πεντάστερου ξενοδοχείου «Dasos Theretron» και δεν είναι ξεκομμένη με τον αγώνα «Tihiorace» και θέλουμε αυτό να λειτουργήσει σε ένα πολύ ωραίο μέρος. Όλοι εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε τις δράσεις αυτές, αλλά θέλουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες, όπου χρειάζεται. Ακόμη θέλω να αναφερθώ στους εθελοντές και τους ευχαριστούμε γιατί χωρίς εκείνους δεν θα προχωρούσαμε».

 

Κώστας Γκελαούζος (πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου): «Καλημέρα σε όλους. Μέχρι τα 18 μου έκανε πρωταθλητισμό στην Άμφισσα. Βλέπω πλέον ότι η περιοχή της Φωκίδας ενεργοποιείται, ανεβαίνει ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα. Έτρεχα σε διαδρομές είτε στο Λιανοκλάδι, είτε στο Μόρνο και έλεγα πάντα για τις όμορφες διαδρομές και πως θα μπορούσαν να γίνονται αγώνες. Μετά από χρόνια είδα ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, όπως του «Tihiorace» που κάνουν τέτοιους αγώνες. Επίσης, βλέπω πως η περιοχή θέλει να ανέβει ο αθλητικός τουρισμός και η άψογη διοργάνωση που κάνει το «Tihiorace» δείχνει πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο πλέον η Φωκίδα να αναπτυχθεί».

 

Θωμάς Ρούμπας (δημιουργός Tihiorace): «Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνουμε αθλητικούς αγώνες. Το 2014 ξεκινήσαμε με μικρά βήματα και κάθε χρόνο αναπτυσσόμασταν. Οι στόχοι είναι αισιόδοξοι. Μπροστά μας έχουμε τώρα τρεις δράσεις, την ποδηλατική βόλτα και τα X-Ultra και Ultra. Ανακοινώσαμε ήδη πως το 2020 ο αγώνας μεγαλώνει σε απόσταση και θα ενώσουμε τις τρεις κορυφές (Βαρδούσια, Γκιώνα, Παρνασσός) θα είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το όραμα είναι υψηλό. Η δημιουργία δράσεων και υποδομών με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Η σωστή ανάπτυξη και όχι η άναρχη. Να έρχεται ο κόσμος και να βρίσκει δράσεις και για μας στόχος είναι και ο επαναπατρισμός των νέων και όχι μόνο που έχουν φύγει από την περιοχή».

 

Στη συνέχεια ο σχεδιαστής αγωνιστικών διαδρομών Λουκάς Πρατήλας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν τους αγώνες «X-Ultra 186χλμ.» και «Ultra 75χλμ.» και ο διευθυντής του «Tihiorace» Απόστολος Μόσχος την ποδηλατική βόλτα «Brevet».

Μάθετε πληροφορίες για τον αγώνα «Brevet», «X-Ultra 186χλμ.» και τον αγώνα «Ultra 75χλμ.» στο www.tihiorace.gr.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, μπείτε και γραφτείτε, ζήστε την εμπειρία της διοργάνωσης και κερδίστε τους βαθμούς.

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσληψη 13 ατόμων από την ΚΕΔΝ – Σε αναμονή για το νέο Δ.Σ

Published

on

By

ΚΕΔΝ-ΚΠΑΠ-ΒΟΗΘΕΙΑ-ΣΤΟ-ΣΠΙΤΙ-Ναύπακτος

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 13 ατόμων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ). Οι διαδικασίες έγιναν με το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει οριστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Έτσι, στη Ναύπακτο και στο κτίριο ΚΔΑΠ ΜΕΑ την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το μεσημέρι, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ναυπακτίας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, για την εξέταση και λήψη αποφάσεως με θέμα : Επικύρωση οριστικού Πίνακα προσληφθέντων (Ανακοίνωση υπ΄αριθ. 144 / 2019 Για τη σύναψη Σύμβαση Εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από νομικά πρόσωπα ΟΤΑ-δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ 2014-2020, για τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. της K.E.Δ.N.)  Στην συνεδρίαση και στο  σύνολο εννέα συμβούλων παρόντα ήταν πέντε μέλη.

Μετά και την εξέταση των υποβληθέντων ενστάσεων ολοκληρώθηκε πλέον η διαδικασία με 13 άτομα και με ειδικότητες  Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, Γυμναστής Εδικής Αγωγής, Κοινωνικός Φροντιστής, Εικαστικός, Θεατρολόγος κ.α, να βρίσκονται στο δυναμικό της ΚΕΔΝ.

Ωστόσο η Κοινωφελής Επιχείρηση βρίσκεται σε αναμονή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να οριστεί από τη νέα δημοτική αρχή.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκληση για τη χρηματοδότηση Δήμων προς ίδρυση νέων παιδικών σταθμών

Published

on

By

δημιουργία-νέων-παιδικών-σταθμών-πρόσκληση-ΕΕΤΑΑ

Δημοσιεύθηκε την 5η Νοεμβρίου από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε. η 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή Δήμων και Νομικών Προσώπων αυτών, στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων ένταξης στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2019.

 

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για Πρόσκληση που καλεί:

(1)τους Δήμους οι οποίοι ήδη λειτουργούν σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας,

 (2) τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων που ήδη λειτουργούν σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, να υποβάλουν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης από πόρους του Υπουργείου Εργασίας&Κοινωνικών Υποθέσεων, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία έως δύο νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει, ή να αποτελέσουν τμήματα νέου/νέων σταθμού/σταθμών που θα συστήσει ο Δήμος.

Η συνολική χρηματοδότηση για τους δικαιούχους των κατηγοριών (1) και (2) δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 50.000,00 ευρώ για(α)ένα τμήμα δυναμικότητας έως 12 βρεφών, ή (β) ένα τμήμα δυναμικότητας έως 25 νηπίων

 

Η χρηματοδότηση καλύπτει τη δαπάνη των δικαιούχων για:

(i)Εργασίες ανακαίνισης – επισκευής και διαμόρφωσης υφιστάμενων κενών και ελεύθερων κτιριακών χώρων, οι οποίοι ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, χρήση και νομή στους Δήμους ή τα Νομικά τους Πρόσωπα, ή είναι παραχωρημένοι σ’ αυτούς κατά χρήση ή μισθωμένοι από αυτούς ή σε χώρους σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει

 (ii) Το κόστος προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, την εκπόνηση της μελέτης ή των μελετών για τις παραπάνω εργασίες ,την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Πηγή:

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ράβε – Ξήλωνε …στο λαβύρινθο των δημοσίων έργων

Published

on

By

ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ-δημόσια-έργα-δήμος-ναυπακτίας

Η εκτέλεση των δημοσίων και των δημοτικών έργων στη χώρα μας έχει τη δική της αξιοπρόσεκτη διαδρομή. Μια διαδρομή δαιδαλώδη που για να την ακολουθήσει κανείς χρειάζεται το μίτο της Αριάδνης για να μη χαθεί στο λαβύρινθο της    ελληνικής γραφειοκρατίας.

Ένα πλέγμα νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων ορίζουν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση προκειμένου να ολοκληρώσει ένα έργο δημοσίου χαρακτήρα. Οι διαδικασίες αυτές σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι αντικρουόμενες και οι υπάλληλοι που     καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους ακροβατούν ανάμεσα στη νομιμότητα και την παρανομία, με ό τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό πέρα από τις καθυστερήσεις που δημιουργεί στην υλοποίηση ενός έργου έχει συμβάλει και στη διαμόρφωση μιας αντίληψης στην κοινή γνώμη ότι για όλα φταίνε οι υπάλληλοι. Η κοινωνία δηλαδή βλέποντας τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής εύκολα ρίχνει την ευθύνη στον τελευταίο τροχό της αμάξης, εύκολα βλέπει το δένδρο και χάνει το δάσος.

Για την υλοποίηση ενός δημοσίου έργου πρέπει να υπάρχουν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία μελέτες.

Οι μελέτες ανάλογα με τη φύση του έργου πρέπει να υποβληθούν σε μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες για να λάβουν τη σχετική έγκριση. Στη συνέχεια ακολουθεί ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και η εκτέλεση του έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όταν πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλισθεί όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις, υπάρχει η χρηματοδότηση και το έργο υλοποιείται απρόσκοπτα. Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσει ο κύριος του έργου είναι η αυστηρή επίβλεψη ώστε το έργο να κατασκευασθεί όπως προβλέπεται στη μελέτη.

Ας δούμε τώρα ορισμένες από τις παθογένειες που τα δημόσια έργα γίνονται πολύ ακριβά και η ποιότητά τους είναι πολύ κάτω των προδιαγραφών τους.

Η πρώτη αδυναμία αφορά την μη πληρότητα των μελετών χωρίς να υπάρχει ευθύνη για τους μελετητές. Οι όποιες ελλείψεις στις μελέτες εμφανίζονται κατά την υλοποίηση των έργων και οδηγούν σε συμπληρωματικά έργα με όχι πάντα ορθές λύσεις και μεγάλο κόστος.

Η δεύτερη αδυναμία αφορά τις μεγάλες εκπτώσεις που δίνονται και οι οποίες οδηγούν σε έργα χαμηλής ποιότητας. Αυτό είναι αναπόφευκτο δεδομένου ότι με τιμές αγοράς είναι αδύνατο να υλοποιηθούν έργα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη.

Επομένως οι μεγάλες εκπτώσεις στηρίζονται στην ανομολόγητη παραδοχή εκ μέρους των εργοληπτών ότι η επίβλεψη θα είναι χαλαρή και κάποιες από τις εργασίες ή τα υλικά που προβλέπονται θα τα αποφύγουν, σε βάρος βέβαια της ποιότητας του έργου.

Η τρίτη αδυναμία αφορά την ελλιπή επίβλεψη η οποία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού.

Ιδιαίτερα για μεγάλα έργα με αφανείς (υπόγειες) εργασίες η συνεχής παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού είναι απόλυτα αναγκαία. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν ο ίδιος μηχανικός έχει όλη τη γραφειοκρατική δουλειά και ταυτόχρονα καλείται να επιβλέπει πολλά έργα από το Γαλατά μέχρι τη Γραμμένη Οξιά,  για να αναφερθούμε στο δήμο Ναυπακτίας;

Με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και τα πεζοδρόμια που κατασκευάσθηκαν ανατολικά από το Σκα προέκυψε ότι το έργο κατασκευάσθηκε χωρίς μελέτη για τη διευθέτησης των ομβρίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει ο δήμος τη συνδρομή του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας ενώ το έργο ήταν σε εξέλιξη, και να προστεθούν οι εργασίες απορροής των ομβρίων που οδήγησαν σε επιβάρυνση του έργου κατά 50%.

Επίσης δεν προβλέφθηκε ο αγωγός για την αποχέτευση παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αιτήσεις δημοτών που θέλουν να συνδεθούν με το αποχετευτικό σύστημα. Αυτό  εντός ολίγου θα οδηγήσει σε ξήλωμα της ασφάλτου και επανάληψη του ράβε ξήλωνε.

Ας ελπίσουμε ότι οι νέες επεκτάσεις των πεζοδρομίων θα συνεχισθούν με πλήρη φάκελο μελετών ώστε να δούμε ολοκληρωμένα έργα που θα λειτουργούν σε βάθος χρόνου χωρίς το γνωστό ράβε ξήλωνε.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ