Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Στα χνάρια των Κολοβαίων της Ναυπάκτου»

Published

on

Την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Στα χνάρια των Κολοβαίων της Ναυπάκτου», του συγγραφέα Ηλία Δημητρόπουλου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Το βιβλίο προσκομίζει πολύ ευρύτερα στοιχεία, θα προσφερθεί δε δωρεάν στην εκδήλωση, δεδομένου ότι η έκδοσή του είναι χορηγία του Χρήστου Ι. Σαλαμούρα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο φιλόλογος Γεώργιος Λαουρδέκης και ο δάσκαλος Βασίλειος Πολιτόπουλος.

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ηλίας Στ. Δημητρόπουλος, σημειώνει για το πόνημά του:

«Ο τίτλος του βιβλίου «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΒΑΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», μπορεί να «ξεγελάσει» τον αναγνώστη στην πρώτη προσέγγισή του, γιατί του προξενεί την εντύπωση ότι πρόκειται για την ιστόρηση ενός συνηθισμένου γενεαλογικού δέντρου. Μπορεί, όμως, το έργο να  έχει ως επίκεντρο την πορεία ενός αξιόλογου γένους, όπως αυτό των Κολοβαίων της Ναυπάκτου (όχι της Ναυπακτίας), αλλά προσκομίζει ευρύτερα ενδιαφέροντα ιστορικά- λαογραφικά στοιχεία, άγνωστα μέχρι σήμερα.

Όπως καταδεικνύεται, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, το συγκεκριμένο γένος των Κολοβαίων, προήλθε από μετεξέλιξη του γένους Σιαπλαούρα, που έχει ως  αφετηρία τα Πράμαντα των Τζουμέρκων.

Οι Σιαπλαούρα ήταν Σαρακατσάνοι – βλαχοποιμένες, οι οποίοι στα χρόνια του Αλή- Πασά, εκδιώχθηκαν ως υποστηρικτές του ομόφυλου, Κατσαντώνη (Αντώνης Μακρυγιάννης) βρέθηκαν στην Καρυά Δωρίδας, χωριό εγκαταλειμμένο σήμερα, πλησίον του Δροσάτου (Καρδάρα).

Ύστερα από ένα φονικό που έγινε στην Καρυά, λίγο πριν την Επανάσταση του 1821, ανάγκασε τον νεαρό Θανάση Σιαπλαούρα (μετέπειτα Κολοβός) να εγκαταλείψει τη ν Καρυά και να καταφύγει στη δούλεψη (τσοπανόπουλο) του επίσης Σαρακατσάνου – Βλαχοποιμένα , Δημογέροντα του Νιόκαστρου Αδαμοχρήστου. Οι Αδαμαίοι- Σαλαμούρα είχαν μετοικήσει στο Νιόκαστρο περί το 1806 και πιθανόν να συνδέονταν με συγγένεια με τους Σιαπλαούρα και τους άλλους Τζουμερκιώτες, τους οποίους συναντάμε και ως Ξηρομερίτες, επειδή ξεχειμώνιαζαν στη Ξερόμερο.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ο Θανάσης Σιαπλαούρας, αφού αγωνίστηκε για δέκα χρόνια για την απελευθέρωση των Ελλήνων και δοξάστηκε ιδιαίτερα στην Εποποιΐα της Κλείσοβας, στις 25 Μαρτίου του 1826, όπου έπεσε ηρωικά ο αδερφός του Ηλίας Σιαπλαούρας ή και Καπλαούρας, επέστρεψε στο Νιόκαστρο.

Παντρεύτηκε την Ελένη του Αδαμογιωργάκη, ο οποίος Αδαμογιωργάκης διαδέχθηκε στη δημογεροντία του Νιόκαστρου τον αδερφό του (;) Αδαμοχρήστο.

Εκείνα τα χρόνια κάτω μετέπεσε από Σιαπλαούρας σε Κολοβός, χωρίς ποτέ να απωθήσει στη λήθη το αρχικό επίθετό του.

Στο Νιόκαστρο δημιούργησε οικογένεια με  οκτώ παιδιά (πέντε αγόρια και τρία κορίτσια), απόκτησε περιουσία με τα μέτρα της εποχής. Το σπίτι (βρίσκεται ερειπωμένο) των Κολοβαίων στο Νιόκαστρο, αποτελεί δε μια ζωντανή μνήμη, για το πέρασμα των Κολοβαίων από το Νιόκαστρο.

Ο Κολοβός συμπεθέρεψε με τους προύχοντες Μακρυγιανναίους της Στύλιας.  Συγκεκριμένα ο πρωτότοκος  γιος του Σπύρος παντρεύτηκε την Κωνσταντίνα κόρη του ευκατάστατου Θωμά Καρβούνη, ο οποίος καταγόταν από την Τερψιθέα (Βετολίστα) και ήταν σώγαμπρος στους Μακρυγιανναίων της Στύλιας. Αυτός ο γάμος είχε ιδιαίτερη σημασία.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με γλαφυρό τρόπο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, άριστα δομημένο ως προς την ύλη του και εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό.

Ο συγγραφέας του βιβλίου έχει καταγράψει, στο οδοιπορικό των Κολοβαίων του Νιόκαστρου πλέον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μετοίκησαν αργότερα στα τότε ξεχειμαδιά της Ρίζας με ανάδειξη πρωτοποριακών στοιχείων αναφορικά με την κάθοδο και εγκατάσταση μετεπαναστατικά βλαχοποιμένων στη Ρίζα- Αγραπιδόκαμπο- Μακύνεια στην άνδρωση των χωριών αυτών.

Τα παιδιά του Θανάση Κολοβού, με βάση το χάνι στο Σοποτό (παραλία της Ρίζας), το Κιβδηλοποιείο στην Κλόκοβα, τον Κολοβέικο μύλο, έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Πολύτιμες και πολύπλευρες είναι οι πληροφορίες που συνάγονται από συμβόλαια των Κολοβαίων που είναι καταχωρημένα στο βιβλίο.

Τέλος να σημειωθεί ότι από το σοι των Κολοβαίων αναδείχθηκαν τέσσερις δήμαρχοι (Κώστας Μακρυγιάννης, Νικόλαος Ρέππας, Φώτης Ζησιμόπουλος και Γιώργος Κολοβός), γεγονός που καταδεικνύει το κύρος και την κοινωνική επιφάνεια του γένους.

Το Βιβλίο προλογίζει ο γνωστός ιστορικός της Ναυπακτίας, Χαράλαμπος Δ. Χαραλαμπόπουλος και η Ηπειρώτισσα στην καταγωγή, φιλόλογος Παναγιώτα Λάμπρη.

Η έκδοση του βιβλίου είναι χορηγία του Χρήστου Ι. Σαλαμούρα καιι θα προσφερθεί δωρεά στην εκδήλωση της παρουσίας του, την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Το διακεκριμένο τέκνο του γένους των Κολοβαίων, ο ρέκτης Λεωνίδας Σπ. Κολοβός, συνέβαλε τα μέγιστα, ως συνεργάτης του συγγραφέα Ηλία Δημητρόπουλου, για να γραφτεί η Κολοβέικη «Βίβλος».

 

Λίγα λόγια για τον Ηλία Στ. Δημητρόπουλο

Ο Ηλίας Δημητρόπουλος γεννήθηκε το 1945 στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας, όπου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Κατόπιν εισήχθη με εξετάσεις στην Πολεμική Αεροπορία (ΣΤΥΑ) τον Οκτώβριο του 1963.

Με την αποστρατεία του το 1998 μπήκε στο χώρο των γραμμάτων με σειρά αρθρογραφίας στον τοπικό τύπο, στις αεροπορικές εκδόσεις και στα περιοδικά “η δάφνη” και “Αχαϊκά”. Είναι μέλος της Εταιρίας Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.), του Πνευματικού Ομίλου Δαφνιωτών Ναυπακτίας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυπακτίων Πάτρας “Ο Άγιος Χαράλαμπος” και διευθυντής της εφημερίδας του Συνδέσμου “Ναυπακτιακή Φωνή” από το 2001.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.

Published

on

By

Την θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, αναλαμβάνει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δρ. Ολυμπία Βικάτου. Πρόκειται για το ανώτερο αξίωμα της υπηρεσιακής ιεραρχίας του υπουργείου Πολιτισμού, θέση που αναλαμβάνει μέσα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η Ολυμπία Βικάτου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρχαία Ολυμπία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Genova Ιταλίας (Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών, είναι κάτοχος πτυχίου Ιταλικής Φιλολογίας και διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέχρι το 2010 υπηρετούσε για 20 χρόνια ως αναπληρώτρια προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ και τότε είχε αγωνιστεί για την αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κρόνιου Λόφου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προσφορά για την οποία τιμήθηκε με ηθική ανταμοιβή.

Ακολούθως ανέλαβε τα ηνία της ΣΤ’ ΕΠΚΑ και μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Μεγάλο έργο αφήνει πίσω της, έχοντας δημιουργήσει το αρχαιολογικό Μουσείο Θερμού που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και το “Ξενοκράτειο” το αρχαιολογικό μουσείο της Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και αποκαταστάσεις αρχαιολογικών μνημείων στην Λευκάδα και στην Ναύπακτο.

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου έχει βραβευθεί ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «Πολιτισμός» για το έργο που προσέφερε ως προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας:

«Η κα Βικάτου έχοντας ως εφόδια τα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά του υποδειγματικού επαγγελματισμού, της εμπειρίας, της συνεργατικότητας και της βαθιάς γνώσης, θα αφήσει το δικό της στίγμα και σε αυτή τη νέα θέση που αναλαμβάνει.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κέρδισε πολλά από την παρουσία της. Είναι γεγονός ότι στην περιοχή ευθύνης της αφήνει ένα τεράστιο έργο, ενώ το Μεσολόγγι μπορεί να υπερηφανεύεται για το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο είναι επίσης δικό της έργο».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: Και αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε μαζί!

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας με ένα πλούσιο Πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια!

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Γαλατά, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά,  τα ΚΔΑΠ Δήμου Ν/κτίας και την Τοπική Κοινότητα Γαλατά.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

v  7:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ναύπακτο.

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου,  ο Σύλλογος «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές», η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική, τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας. Λιμάνι Ναυπάκτου

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην ΤΚ  Δάφνης.

Σε συνεργασία με την  Τοπική Κοινότητα Δάφνης, το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης & τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Δάφνης.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

v  5:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αντίρριο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι»,  τη συμμετοχή της  Χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου, το ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας & τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου  «ο Απόλλων».

Πλατεία Χορμόβα Αντιρρίου

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00 μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστούγεννα με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας (2ο,3ο & 4ο) στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 05 Ιανουαρίου 2024

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

(εκτός Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς)

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ Στολίζω το Ευχόδεντρο στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  5:30μ.μ. – 8:00μ.μ «Τι αξία έχουν τα δώρα;»

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά (Facepainting, Γράμματα στον Αϊ Βασίλη, κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, Ζαχαροπλαστική, Παιχνίδι στόχου) με κεράσματα και εκπλήξεις από το ΚΔΑΠ MORFOSIS στο Χωριό του Αϊ Βασίλη.

Μετά τη λήξη των εργαστηρίων θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του ΚΔΑΠ MORFOSIS.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικης Κάρτας στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

Πλατεία Φαρμάκη

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικα Μουντζουρώματα «MessyPlay» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη με τη «ΣΒΟΥΡΑ»

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00π.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023,

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Γράμμα στον Αϊ Βασίλη στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  8:00μ.μ. Μουσική συνάντηση Ναυπάκτιων καλλιτεχνών: (Γιώργος & Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Μητσόπουλος & Κων/να Χατζηανδρέου).

Στενοπάζαρο Ναυπάκτου

Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Φτιάχνω το Ημερολόγιο μου στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  9:00μ.μ. Αξέχαστες γιορτές με τους DJs: (FokionPsychoBulba)

Λιμάνι Ναυπάκτου

Σάββατο  30 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Μα που πήγαν τα δώρα του Αϊ Βασίλη;» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Παραμύθι από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Καλικαντζαροζουζουνιές» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Διαδραστικό Δρώμενο με τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024

v  Εορτασμός Θεοφανείων – Λιμάνι Ναυπάκτου

……………………………………………………………………………………………………………………………

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη θα λειτουργήσει από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές». Θα υλοποιούνται καθημερινά δράσεις για τα παιδιά στην Πλατεία απέναντι από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου  από τις 18/12/2023 έως και 05/1/2024 και ώρες 18:00-20:00  (εκτός 25ης /12/2023 και 1η1/1/2024).

Βοηθός του Αϊ Βασίλη η κα Πέννυ Αριτζάκη

Χριστουγεννιάτικα  σπιτάκια θα λειτουργούν  και  από τους Συλλόγους Αλκυόνη και Φλόγα.

Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες ή τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Καλές Γιορτές σε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα και της νέας δημοτικής αρχής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασιλείου Γκίζα και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (οδός Γεωργίου Αθανασιάδη Νόβα 40, πρώην Μεσολογγίου), στις 19 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00΄.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ