Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” με τον Δήμαρχο Β. Γκίζα

Published

on

Στις 22 Ιανουαρίου 2024, μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας, Ομάδα Εργασίας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Β. Γκίζα και συνεργάτες του. Η ομάδα εργασίας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας απαρτιζόταν από τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Σιαμαντα και τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους Γ. Ασημακόπουλο, Σ. Γουρζή και Α. Καλαβριζιώτη. Από την πλευρά της Συνεργασίας Πολιτών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Β. Γκίζας, οι κ. Θ. Κοτρωνιάς, Α. Κούκουνας, Γ. Σιμάκης, Σ. Παπαβασιλείου και Ι. Παπαϊωαννίδης.

Με ικανοποίηση δεχτήκαμε την πρόσκληση του Δημάρχου, ο οποίος έκανε αμέσως αποδεκτή την πρότασή μας.

Συζητήθηκαν σειρά από σημαντικά για την τοπική κοινωνία ζητήματα.

 • Μας απασχόλησαν το κυκλοφοριακό και την στάθμευση, η σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, εναλλακτικές διαχείρισης της στάθμευσης και η προοπτική ελεγχόμενης στάθμευσης.
 • Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής με έμφαση την διαχείριση των όμβριων και τη διάβρωση των ακτών ήταν θέμα που αναλύθηκε διεξοδικά.
 • Από την πλευρά μας τέθηκε το ζήτημα των δημοτικών αθλητικών υποδομών και την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.
 • Τονίσαμε δεν την αναγκαιότητα να επιστρέψουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη Ναύπακτο όπως προβλέπει η νομοθεσία, προτείνοντας εναλλακτικές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις συνεδριάσεις.
 • Ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου της αποχέτευσης και του νέου Δημαρχείου.
 • Προτείναμε να υπάρξει δίκαιη και αναλογική κατανομή των έργων που χρηματοδοτούνται από το Leader σε όλες της Ενότητες του Δήμου.
 • Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή, πλειοψηφία και μειοψηφία από κοινού, να είμαστε αυστηροί σε κακοτεχνίες που πιθανόν να υπάρχουν σε έργα που παραλαμβάνονται.
 • Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο της ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Lepanto και, πως σε κάθε περίπτωση η στέγη αυτού του σημαντικού σημείου αναφοράς θα είναι το ΞΕΝΙΑ, ανεξάρτητα από τη χρήση που θα προκριθεί για αυτό.
 • Για το ΞΕΝΙΑ, το οποίο έχει αποτελέσει σημείο ισχυρής αντιπαράθεσης, ενημερωθήκαμε ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή. Στην περίπτωση που δεν καρποφορήσει εντός του 2024, η χρήση του ΞΕΝΙΑ θα είναι αυτή του πολυχώρου όπως έχει ήδη προδιαγραφεί από τη δική μας θητεία.

Στόχος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι να είμαστε χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία. Στην προσπάθειά μας να είμαστε ωφέλιμοι, οφείλουμε να βρούμε τα σημεία στα οποία συμφωνούμε με την παράταξη του Δημάρχου και να συμβάλλουμε, κατά το δυνατό από την θέση της αντιπολίτευσης, στην υλοποίηση όσων μας ενώνουν. Στα σημεία δε όπου διαφωνούμε, προσπαθούμε να διαβουλευτούμε και να βρούμε κοινό τόπο μέσα από μια συναινετική διαδικασία. Με αυτό το πνεύμα προτείναμε την συγκεκριμένη συνάντηση.

Είναι σημαντικό η τρέχουσα δημοτική θητεία να πετύχει.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους συνδημότες μας. Ευχόμαστε το 2024 να είναι χρονιά προόδου, ευημερίας και επίτευξης κοινών και ατομικών αγαθών στόχων.

Το Γραφείο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας την Τετάρτη 21/2 

Published

on

By

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη   21-02-2024   και  ώρα  18:00     στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Πλημμυρικά φαινόμενα στην δημοτική κοινότητα Ξηροπηγάδου από το χείμαρρο «Τζάβαρη» (δημοτικός σύμβουλος κ. Γουρζής Σπυρίδων)

2. Ενέργειες για την μελέτη προστασίας ακτογραμμής από την διάβρωση τον καιρικών φαινομένων. (δημοτικός σύμβουλος κ. Σιαμαντάς Γεώργιος)

3. Ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της γέφυρας Μόρνου – Δάφνης ενέργειες από πλευράς του Δήμου Ναυπακτίας. (δημοτικός σύμβουλος κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος)

4. Χρονοδιάγραμμα για τον εξοπλισμό και την λειτουργίας του Ξενία. (δημοτικός σύμβουλος κ. Γούλας Γεώργιος)

5. Μέτρα προστασίας και διαχείρισης αγελών αγρίων αλόγων στη δημοτική κοινότητα Γαλατά.  (δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαβριζιώτης )

6. Ενέργειες για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Ναυπάκτου. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντόπουλος Ανδρέας)

7. Κριτήρια και όροι στις απευθείας αναθέσεις. (δημοτικός σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Παναγιώτης)

8.  Πότε ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία το πολύπαθο έργο της «Αποχέτευσης Αντιρρίου» (δημοτικός σύμβουλος κ. Κοτσανάς Ανδρέας)

 

Δημοτική Κοινότητας Στύλιας (πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος Σπυρίδων)

 1. Επαναλειτουργία γεώτρησης στη θέση Ρουπάκια.
 2. Συντήρηση των δύο υδρομαστεύσεων στη θέση Κρύα Βρύση.
 3. Αποκατάσταση της Μπακόβρυσης η οποία καταστράφηκε από πλημμύρα.

Δημοτική Κοινότητα  Ξηροπηγάδου (πρόεδρος κ. Πετσίνης Βασίλειος)

 1. Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Μόρνου της δημοτικής κοινότητας Ξηροπηγάδου.

Δημοτική Κοινότητα Αντιρρίου (πρόεδρος κ. Ταμπάκης Νικόλαος)

 1. Αποκατάσταση Δυτικής προβλήτας Αντιρρίου. Πλήρη ενημέρωση για την νέα χρηματοδότηση του έργου ύψους 900.000,00€.
 2. Δράσεις για τη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Αντιρρίου.

Δημοτική κοινότητα Καταφυγίου ( πρόεδρος κ. Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος)

 1. Ενημέρωση για την συνδετήρια 24η -25η  επαρχιακή οδό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάηκαν δυο ηλικιωμένοι στην Ναύπακτο

Published

on

By

Απανθρακωμένα βρέθηκαν σήμερα το πρωί δυο ηλικιωμένα αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που διέμεναν σε μονοκατοικία στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.

Τους ηλικιωμένους που πρόσφατα είχαν επιστρέψει από την Γερμανία, φρόντισε γυναίκα η οποία φτάνοντας στο σπίτι σήμερα το πρωί βρέθηκε μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα.

Απανθρακωμένη στο κρεβάτι βρισκόταν η ηλικιωμένη γυναίκα ενώ δίπλα σε καρέκλα νεκρός ήταν ο αδελφός της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική όπου σε λίγο χρόνο έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική κουβέρτα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι των ηλικιωμένων, ενώ η Αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φάρμακα: Αύξηση έως και 80% στη συμμετοχή των ασφαλισμένων

Published

on

By

Στην αύξηση έως και 80% στη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε πάνω από 1.700 καθημερινά φάρμακα εφάρμοσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το υπουργείο Υγείας με αυτή του την απόφαση, αφαιρεί τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ από την επιβάρυνση της φαρμακοβιομηχανίας, και τα φορτώνει στους πολίτες, προκαλώντας παράλληλα την έντονη αντίδραση των φαρμακευτικών συλλόγων και των πολιτών οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις “φεύγουν από τα φαρμακεία χωρίς να παίρνουν τα φάρμακά τους”.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου τις τελευταίες ημέρες με στόχο όπως υποστηρίζει να επέλθει ισορροπία στην αγορά.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας έδωσε μικρές αυξήσεις σε φάρμακα που κοστίζουν κάτω από 5 ευρώ προκειμένου να μην αποσυρθούν από την αγορά και αντικατασταθούν από άλλα ακριβότερα. Ένα αίτημα που είχε τεθεί εδώ και χρόνια από τη φαρμακοβιομηχανία.

Παράλληλα όμως η αύξηση στις τιμές των γενοσήμων θα επέλθει και από την κατάργηση της εξίσωσης της ασφαλιστικής τιμής με τη λιανική τιμή.

Να επισημανθεί ότι η ασφαλιστική τιμή είναι το ποσό που καλύπτει η κοινωνική ασφάλιση. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να κερδίσει περί τα 40 εκατ. ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας.

Επίσης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη όλα τα φθηνά μοναδικά φάρμακα της αγοράς που πωλούνται κάτω από 10 ευρώ, οι εταιρείες τους μπορούν να αιτηθούν αύξηση τιμής.

Ωστόσο, οι νέες ρυθμίσεις του υπουργού Υγείας έφεραν και αύξηση στη συμμετοχή στις βιταμίνες κατά 50%. Σήμερα η συμμετοχή ήταν 25%.

Εξαιρούνται μόνο οι βιταμίνες για εγκύους και παιδιά (κυρίως σίδηρος) που η συμμετοχή είναι μηδενική

Από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 που άρχισε να ισχύει το καινούριο δελτίο τιμών στα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί γίνονται δέκτες οργισμένων αντιδράσεων από πολλούς ασφαλισμένους.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι μιλούν για δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών και  διευκρινίζουν ότι:

Οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων.

Οι αυξήσεις στις συμμετοχές συγκεκριμένων, κυρίως γενοσήμων φαρμάκων, φθάνουν ακόμα και το 80%.

Η επιβάρυνση αφορά σε πάνω από 1700 γενόσημα φάρμακα

Οι λιανικές και ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οποιαδήποτε ευθύνη.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ