Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Ναύπακτου

Published

on

Μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 με τα αιτήματά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους  να είναι τα ακόλουθα:

  • Έρευνες έχουν δείξει πως η χώρα μας κατέχει μια από τις χαμηλότερες θέσεις ευρωπαϊκά, στις κατατάξεις του προγράμματος pisa, το οποίο μετρά τις γνώσεις και τις δεξιότητες 15χρονων μαθητών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με μια από τις χαμηλότερες χρηματοδοτήσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος από την κυβέρνηση , μας οδηγεί στο να θεωρούμε την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ως λάθος επιλογή. Αντίθετα, πιστεύουμε, ότι η χρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων και πανεπιστημίων πρέπει να αυξηθεί.
  • Η κατάσταση του κτιρίου του γυμναστηρίου είναι κακή. Σε πολλούς από τους τοίχους υπάρχουν τρύπες. Σε περίπτωση βροχόπτωσης, σταγόνες νερού μπαίνουν από την οροφή η οποία δεν τις συγκρατεί επαρκώς.
  • Παρομοίως, ο εξοπλισμός είναι ελλιπής και σε πολλές περιπτώσεις ελάχιστα έως και καθόλου συντηρημένος.
  • Τέλος, ζητάμε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στις αίθουσες του ισογείου, καθώς δημιουργούνται πολλά προβλήματα κατά την εκπαιδευτική λειτουργία και ζητήματα ανισότητας μεταξύ των μαθητών.

Μετά από πρόσκληση του κυρίου αντιδημάρχου, κυρίου Ραυτόπουλου στο δημαρχείο της πόλης μας, μια αντιπροσωπεία των μαθητών του σχολείου μας, συζήτησε τα 3 τελευταία αιτήματα (καθώς το 1ο δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της κυβέρνησης).

Στην συζήτηση με τον κ. Ραυτόπουλο και τον κ. Τσουκαλά, οι δύο αντιδήμαρχοι, δεσμεύτηκαν ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, το κτιριακό ζήτημα του γυμναστηρίου θα εξεταστεί από αρμόδιο.

Επιπλέον, όσο αφορά το πρόβλημα του εξοπλισμού, οι δύο αντιδήμαρχοι ζήτησαν μια αναφορά από  τον γυμναστή του σχολείου, που θα περιγράφει το πρόβλημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που λάβαμε στο δημαρχείο, για ένα καλύτερο σχολείο για όλους”,  καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ