Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” με τον Δήμαρχο Β. Γκίζα

Published

on

Στις 22 Ιανουαρίου 2024, μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας, Ομάδα Εργασίας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Β. Γκίζα και συνεργάτες του. Η ομάδα εργασίας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας απαρτιζόταν από τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Σιαμαντα και τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους Γ. Ασημακόπουλο, Σ. Γουρζή και Α. Καλαβριζιώτη. Από την πλευρά της Συνεργασίας Πολιτών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Β. Γκίζας, οι κ. Θ. Κοτρωνιάς, Α. Κούκουνας, Γ. Σιμάκης, Σ. Παπαβασιλείου και Ι. Παπαϊωαννίδης.

Με ικανοποίηση δεχτήκαμε την πρόσκληση του Δημάρχου, ο οποίος έκανε αμέσως αποδεκτή την πρότασή μας.

Συζητήθηκαν σειρά από σημαντικά για την τοπική κοινωνία ζητήματα.

  • Μας απασχόλησαν το κυκλοφοριακό και την στάθμευση, η σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, εναλλακτικές διαχείρισης της στάθμευσης και η προοπτική ελεγχόμενης στάθμευσης.
  • Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής με έμφαση την διαχείριση των όμβριων και τη διάβρωση των ακτών ήταν θέμα που αναλύθηκε διεξοδικά.
  • Από την πλευρά μας τέθηκε το ζήτημα των δημοτικών αθλητικών υποδομών και την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.
  • Τονίσαμε δεν την αναγκαιότητα να επιστρέψουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη Ναύπακτο όπως προβλέπει η νομοθεσία, προτείνοντας εναλλακτικές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις συνεδριάσεις.
  • Ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου της αποχέτευσης και του νέου Δημαρχείου.
  • Προτείναμε να υπάρξει δίκαιη και αναλογική κατανομή των έργων που χρηματοδοτούνται από το Leader σε όλες της Ενότητες του Δήμου.
  • Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή, πλειοψηφία και μειοψηφία από κοινού, να είμαστε αυστηροί σε κακοτεχνίες που πιθανόν να υπάρχουν σε έργα που παραλαμβάνονται.
  • Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο της ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Lepanto και, πως σε κάθε περίπτωση η στέγη αυτού του σημαντικού σημείου αναφοράς θα είναι το ΞΕΝΙΑ, ανεξάρτητα από τη χρήση που θα προκριθεί για αυτό.
  • Για το ΞΕΝΙΑ, το οποίο έχει αποτελέσει σημείο ισχυρής αντιπαράθεσης, ενημερωθήκαμε ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή. Στην περίπτωση που δεν καρποφορήσει εντός του 2024, η χρήση του ΞΕΝΙΑ θα είναι αυτή του πολυχώρου όπως έχει ήδη προδιαγραφεί από τη δική μας θητεία.

Στόχος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι να είμαστε χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία. Στην προσπάθειά μας να είμαστε ωφέλιμοι, οφείλουμε να βρούμε τα σημεία στα οποία συμφωνούμε με την παράταξη του Δημάρχου και να συμβάλλουμε, κατά το δυνατό από την θέση της αντιπολίτευσης, στην υλοποίηση όσων μας ενώνουν. Στα σημεία δε όπου διαφωνούμε, προσπαθούμε να διαβουλευτούμε και να βρούμε κοινό τόπο μέσα από μια συναινετική διαδικασία. Με αυτό το πνεύμα προτείναμε την συγκεκριμένη συνάντηση.

Είναι σημαντικό η τρέχουσα δημοτική θητεία να πετύχει.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους συνδημότες μας. Ευχόμαστε το 2024 να είναι χρονιά προόδου, ευημερίας και επίτευξης κοινών και ατομικών αγαθών στόχων.

Το Γραφείο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ