Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσό βραβείο για τη ΓΕΦΥΡΑ στα Women Empowerment Awards

Published

on

Χρυσό βραβείο στο πλαίσιο των διακρίσεων που απένειμε ο θεσμός των βραβείων γυναικείας ενδυνάμωσης «Women Empowerment Awards» απέσπασε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την πρωτοβουλία ίδρυσης της πλατφόρμας δράσης «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» και την εκστρατεία εταιρικού ακτιβισμού «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ», πρωτεύοντας στο πεδίο των καλύτερων πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω της κοινωνικής δέσμευσης και δικτύωσης  (Best Social Responsibility Activities / Community Engagement & Network).

Μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Παπανικόλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ήδη από το 2019 (πριν ακόμη από το «ελληνικό ME TOO»), με αφορμή τα 15α γενέθλια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», δηλώσαμε την πρόθεσή μας να πάμε πιο πέρα από την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την εταιρική μας πολιτοσύνη.

Στην κατεύθυνση αυτή, πήραμε την απόφαση να διεξάγουμε εταιρικό ακτιβισμό για τα δικαιώματα της γυναίκας, ιδρύοντας την πλατφόρμα δράσης «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», που στελεχώθηκε από καταξιωμένες κοινωνικά και επαγγελματικά γυναίκες της Δυτικής Ελλάδας.

Μέσα από τη Θετική & Θηλυκή Ενέργεια, φάνηκε ότι η παλαιότατη σχέση εγγύτητας και συνέργειας με την τοπική κοινωνία, τα δραστήρια μέλη της και τις συσπειρώσεις τους ανανεώνεται και συνεχίζει να αποδίδει καρπούς.

Στοίχημά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της διαχρονικής και αποδοτικής συμβάδισης μεταξύ λόγων και έργων, που αποτελεί εταιρική παράδοση και δεν αποτυπώνεται μόνο στο τοπίο του στενού Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και στις γέφυρες μεταξύ ανθρώπων.

Ανθρώπων που έχουν συναίσθηση ότι οφείλουν τη ζωή τους σε μία γυναίκα».

Σε δηλώσεις σχετικές με τη βράβευση προέβησαν και εκπρόσωποι θεσμών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας που συνεργάζονται σταθερά με τη ΓΕΦΥΡΑ για την ενδυνάμωση του κοινωνικού status των γυναικών:

Αμαλία Βούλγαρη: Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» αποτελεί σύμβολο. Σύμβολο όμως δεν την καθιστά μόνο η τεχνική της διάσταση, αλλά και η κοινωνική οπτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που την κατασκεύασε και τη λειτουργεί. Οι πρωτοβουλίες της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη στρατηγική της περιφερειακής αρχής. Η δε συνέργεια με τους ανθρώπους της εταιρείας ενδυναμώνει το κοινό μας όραμα και πολλαπλασιάζει την ένταση των προσπαθειών μας, η οποία μετατρέπεται σε πράξεις που αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνική μας πραγματικότητα».

Άννα Μαρία Ρογδάκη: Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Πάτρας

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και διαπερνά όλες τις κοινωνικές ομάδες και το οικονομικό status των μελών τους. Όσο αυτή συνεχίζεται, δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα, κοινωνική ειρήνη και ανάπτυξη. Εκ μέρους της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για τις πολύ σημαντικές πράξεις εταιρικού ακτιβισμού που μοιράστηκε μαζί μας, μέσα από την πλατφόρμα «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» με κορυφαία μέχρι στιγμής την ημερίδα «ΓΥΝΑΙΚΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ». την οποία είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώσουμε. Το μήνυμα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» μας ενδυναμώνει κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε μόνες στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, χωρίς βία, μέσα σε μια κοινωνία με ευαισθησίες την οποία αξίζει να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Βάσω Βήττα: Δημοσιογράφος – Πρόεδρος Μοτοσικλετικής Λέσχης Ναυπάκτου

«Έναν ιδιαίτερα δυναμικό σύμμαχο βρίσκουν οι γυναίκες της περιφέρειάς μας στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και την πλατφόρμα εταιρικού ακτιβισμού «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» που η εταιρεία ίδρυσε για την κατίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα συνεισφέρω ως ενεργή πολίτης, Πρόεδρος της Μοτοσικλετιστικής Λέσχης Ναυπάκτου αλλά και δημοσιογράφος, στην οργάνωση της υπερτοπικής μοτοπορείας «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». Κρίνω επείγον να σηκώσουμε όλοι μαζί το ανάστημα της κοινωνίας μας απέναντι σε όσους τολμούν και σηκώνουν χέρι για να κακοποιήσουν γυναίκες. Η συνέργεια φορέων και πολιτών με εταιρείες  όπως η ΓΕΦΥΡΑ και πλατφόρμες δράσης όπως η (ΘΕΤΙΚΗ – ΘΗΛΥΚΗ) «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις κοινωνίες και των άλλων περιφερειών της χώρας».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

«Λάντλοου: Οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα»

Published

on

By

λαικη-συσπείρωση-προβολή-ελληνες-στους-πολέμους-του-άνθρακα

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στους πρώτους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική αλλά και σ΄ όλους τους ανθρώπους που αναγκάζονται να αφήσουν τον τόπο τους, αναζητώντας καλύτερη τύχη σε ξένες χώρες

Γιατί αναγκάστηκαν να φύγουν; Πώς ταξίδεψαν; Πού δούλεψαν; Σε ποιές συνθήκες; Πώς τους αντιμετώπισαν οι ντόπιοι; Πώς στάθηκαν στις δυσκολίες;

Τη ζωή και τους αγώνες τους  εξιστορεί η ταινία:

«Λάντλοου: Οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα»
που θα προβληθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 9μμ  στα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ευπάλιο (στο παλιό κτίριο της Ένωσης )

Στην περιοχή μας σε κάθε οικογένεια  υπάρχουν συγγενείς μετανάστες στην Αμερική. Είναι αυτοί που βοήθησαν τις οικογένειές τους να ξεχρεώσουν τους τοκογλύφους. Πάντρεψαν τις αδελφές τους. Έσωσαν από την πείνα και τη δυστυχία μετά τον πόλεμο τους συγγενείς τους. Βοήθησαν στην ανοικοδόμηση των χωριών τους και σε πολλά χωριά ακόμα βοηθούν. Η προσφορά τους είναι ακόμα ζωντανή στα χωριά μας.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αμερική. Εργάστηκαν στα αστικά κέντρα, στα ορυχεία της Δύσης, στην κατασκευή σιδηροδρόμων και στα υφαντουργεία της Νέας Αγγλίας.

λαικη-συσπείρωση-προβολή-ελληνες-στους-πολέμους-του-άνθρακα

Αναγκάστηκαν να φύγουν από τη φτώχεια, τις δυσκολίες της ζωής τους, να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στα ξένα. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει αιτίες, παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Με τη δουλειά των χεριών τους οι Έλληνες μετανάστες, μαζί με τους εργάτες από πλήθος χώρες, μεταμόρφωσαν τη “νέα γη” από τα σπλάχνα της ως τους ουρανοξύστες.  Έγραψαν ιστορία, ως αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης, μια ιστορία που πρέπει να μαθευτεί. Μια ιστορία για την οποία, ακριβώς, ο κόσμος της δουλειάς και οι απόγονοί τους πρέπει να είναι περήφανοι.

Λίγα έχουν ειπωθεί για τους πρώτους μετανάστες στην Αμερική. Αρκετά για εκείνους που πήγαν μετά τον πόλεμο. Πόσα γνωρίζουμε όμως για την πραγματική ζωή τους, τις δυσκολίες, τους αγώνες τους στην ξενιτειά;

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Tα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ναύπακτο

Published

on

By

προεόρτια-κοίμηση-θεοτόκου
Στά Προεόρτια τῆς ἐνδόξου Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου καί τῆς εἰς οὐρανούς Μεταστάσεώς της ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ἱερόθεος χοροστάστησε στόν Ὄρθρο καί προεξῆρχε τῆς θείας Λειτουργίας στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Τέτοια ἡμέρα ἡ θεία Λειτουργία, ὅταν δέν συνέπιπτε ἡμέρα Κυριακή, ἐτελεῖτο στό κεντρικό Παρεκκλήσιο πού βρίσκεται κάτω ἀπό τό Ἱερό Ναό τοῦ ἁγίου Δημητρίου, τό ὁποῖο εἶναι ἀφιερωμένο στήν Κοίμηση τῆς Θεοτόκου. Ἐκεῖ προεορταζόταν τό μεγάλο γεγονός τῆς ἐνδόξου Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου καί τῆς εἰς οὐρανούς Μεταστάσεώς της.

Ὅπως εἶπε Σεβασμιώτατος στό τέλος τῆς θείας Λειτουργίας, αὐτό τό Παρεκκλήσιο ἀφιερώθηκε στήν Κοίμηση τῆς Θεοτόκου, διότι τά παλαιά χρόνια ἐδῶ στήν Ναύπακτο, πρίν ἀπό τήν κατάλυψή της ἀπό τούς Ὀθωμανούς, ἐτιμᾶτο ἰδιαιτέρως ἡ ἑορτή τῆς Παναγίας, διότι ὑπῆρχε μεγάλος Ἱερός Ναός, ρυθμοῦ Βασιλικῆς, πού ἦταν ἀφιερωμένος στήν κοίμηση τῆς Θεοτόκου, μέ τήν προσωνυμία ἡ Παναγία τῆς Ναυπάκτου. Τά θεμέλια αὐτοῦ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ ἔχουν ἀνευρεθῆ. Μέ τό κεντρικό Παρεκκλήσιο τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ συνεχίζουμε στήν Ναυπάκτο τήν τιμή τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῆς Θεοτόκου.

Ὁ Σεβασμιώτατος στό κήρυγμά του μετά τό Εὐαγγέλιο ἀναφέρθηκε στήν ὀρθόδοξη ἀνθρωπολογία, μέ ἀφορμή τήν ἑορτή τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Χριστοῦ, πού ἑορτάσαμε, καί τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, πού θά ἑορτάσουμε.

Στήν θεία Λειτουργία παρευρέθηκε πλῆθος ἀνθρώπων, καί μέ τόν τρόπο αὐτόν ἑτοιμάσθηκαν γιά τήν μεγάλη ἑορτή.

Εκ της Ἱεράς Μητροπόπλεως

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ναυπακτίας:  Πρόγραμμα ένταξης στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση στη δημιουργική απασχόληση

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει τις ωφελούμενες μητέρες ότι, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της   ΕΕΤΑΑ, το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (πρώην Εναρμόνιση), περιόδου 2022-2023, παρατείνεται ως εξής:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Περίοδος ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων

Συμμετοχής

έως 17.8.2022

Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων

22.82022

Ηλεκτρονική Υποβολή Ενστάσεων

23 – 25.8.2022

Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων

29.8.2022

Για την εξυπηρέτηση των Αιτούντων

τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-5214600

e-mail: helpdeskchildhood@eetaa.gr

 

Τηλέφωνο πληροφοριών Δήμου Ναυπακτίας: 2634038637

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ