Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζει το εκλογικό τοπίο – Η ΑΔΚΝ δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Οκτώβρη

Published

on

Με μια λιτή ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλάζοντας άρδην το εκλογικό τοπίο.   Αναφέρει η ανακοίνωση:  

“Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην εικοσιπενταετή πορεία της στην αυτοδιοίκηση πολιτεύεται πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας. Υπηρετεί την αυτοδιοίκηση με αρχές και αξίες είτε από θέση δημοτικής αρχής είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης. Συνεπής σε αυτές τις αρχές ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες περίπου την αυτόνομη κάθοδο της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφού δεν ευοδώθηκε η πρόταση ευρείας συνεργασίας,  με μοναδικό στόχο να συνεχίσει να συμβάλει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο στην πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σε αυτό το διάστημα καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο σύμφωνα με τις πολιτικές αξίες που υπηρετούμε. Δυστυχώς η τρέχουσα δημοτική περίοδος και το προεκλογικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται με τη συμβολή  του θεσμικού πλαισίου και των μέσων που χρησιμοποιούνται και από τις τρεις παρατάξεις, έχουν οδηγήσει πολλούς υγιώς πολιτικά σκεπτόμενους συμπολίτες να επιλέγουν τη μοναχική πορεία από την ενεργή συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό δεν κατέστη εφικτή η συγκρότηση ψηφοδελτίου με τα πολιτικά κριτήρια που αξιακά δεσμεύουν  την ΑΔΚΝ. Για το λόγο αυτό η ΑΔΚΝ δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Οκτώβρη. Επίσης κεντρικά δεν θα συμμετάσχει σε καμιά συζήτηση και διαδικασία συνεργασίας με καμία δημοτική παράταξη.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συστρατεύθηκαν μαζί μας μέχρι σήμερα για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας  και στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο την προσπάθειά μας.

Η ΑΔΚΝ ως παράταξη  θα είναι παρούσα και με τον αυτοδιοικητικό της λόγο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, όταν το κρίνει αναγκαίο για το καλό του δήμου μας.

Ευχόμαστε κάθε καλό για τη Ναυπακτία.”

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ