Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δάφνης για το βουστάσιο

Published

on

Συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου  στην Δάφνη Ναυπάκτου το Τοπικό συμβούλιο στα γραφεία της κοινότητας. Θέμα της συζήτησης η αντίθεση των κατοίκων της Δάφνης στην δημιουργία στην περιοχή βουστάσιου, το οποίο κατά τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους δεν πληροί τους οριζόμενους από τον νόμο περιβαλλοντικούς όρους.

Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν κάτοικοι και ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Σιτίστας στην «επένδυση» αυτή, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την περιοχή.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων για την αδειοδότηση της εγκατάστασης καθώς  αυτή βρίσκεται σε κρίσιμες αποστάσεις τόσο από την δεξαμενή του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας και από πηγές της περιοχής αλλά και από τον ίδιο τον οικισμό.

Οι κάτοικοι έθεσαν προβληματισμούς για θέματα υγιεινής, ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τις μυρωδιές να φτάνουν στον οικισμό αλλά και οπτικής ρύπανσης, μια και η εγκατάσταση βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην κορυφή του λόφου.

Η απόφαση του Τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Δάφνης, μαζί με τα έγγραφα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι κάτοικοι στις αρμόδιες υπηρεσίες θα σταλεί και στον εισαγγελέα καθώς  αποφασίστηκε να κινηθούν και  νομικά.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ