Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενωτική πρωτοβουλία»: Τορπιλισμός του δημόσιου διαλόγου από τον Β. Γκίζα

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου  αναφέρει:

“Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο, ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης για δημόσιες συζητήσεις ανάμεσα στις παρατάξεις.

Σεβόμενη την ανάγκη για διάλογο και την πολύπλευρη ενημέρωση του Δημότη πριν τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δέχθηκε πρόσκληση προ ημερών για συμμετοχή στελέχους της σε συζήτηση που οργάνωσε το Nafpaktianews.gr και κατόπιν σύσκεψης του επικεφαλής με τα στελέχη του, επιλέχθηκε εκπρόσωπος και συμμετείχαμε στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κανονικά και προβλήθηκε ήδη.

Για σήμερα Σάββατο 16/9 το πρωί και το απόγευμα δεχθήκαμε προσκλήσεις για δύο συζητήσεις από το Npress.gr και το Nafpaktianews.gr αντίστοιχα και με τον ίδιο τρόπο επιλέχθηκαν εκπρόσωποι μας για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις.

Είναι λυπηρό ότι η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου κ. Γκίζα επέλεξε την πυρπόληση του διαλόγου και δεν έστειλε εκπρόσωπο στην συζήτηση που θα γινόταν από το Npress.gr, με «φθηνή» δικαιολογία τον περιορισμό εμφανίσεων για τα στελέχη – υποψηφίους και τη δυνατότητα μίας μόνο προβολής σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες για τον κάθε ένα υποψήφιο.

Πως μπορούν να επικαλούνται κάτι τέτοιο όταν έχουν 7 αντιδημάρχους εν ενεργεία, 7 προέδρους στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και 65 συνολικά υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο;;;;

Συνήθισαν φαίνεται 4 χρόνια στο ελεγχόμενο μικρόφωνο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους απέραντους μονόλογους του Δημάρχου και δεν θέλουν διάλογο που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Τι θα γίνει κ. Γκίζα θα διαλέγετε τα μέσα χωρίζοντάς τα σε αρεστά και μη αρεστά;

Πριν λίγο καιρό βγάζατε φλογερές ανακοινώσεις, οι οποίες μας καλούσαν σε διάλογο όπου θέλουμε και τώρα που ήρθε η ώρα του διαλόγου δεν συμμετέχετε!

Εμείς σεβόμαστε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και δεν διανοούμαστε καν να επιλέγουμε ή να απομονώνουμε τα μέσα που πιθανόν να μη μας αρέσουν, ή να αβαντάρουμε εκείνα που πιθανόν μας αρέσουν.

Κάτι τέτοιο είναι βαθιά ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και μέχρι την πραγματοποίηση της ακυρωθείσας συζήτησης στο npress.gr δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή προγραμματισμένη συζήτηση στο nafpaktianews.gr, όχι γιατί έχουμε θέμα με το συγκεκριμένο μέσο (άλλωστε συμμετείχαμε ήδη και σήμερα θα ήταν η δεύτερη φορά), αλλά γιατί αν συμμετάσχουμε θα νομιμοποιήσουμε την πρακτική Γκίζα και θα κατηγορηθούμε και εμείς για αποκλεισμό τοπικών μέσων και προώθηση άλλων.

Θα επανεξετάσουμε τη στάση μας σε σύσκεψη του επικεφαλής και των στελεχών μας ανάλογα με τις εξελίξεις.

Καταγγέλλουμε την παράταξη του κ. Γκίζα και λυπούμαστε για αυτή τους την επιλογή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ