Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τάκης Λουκόπουλος: ο Δήμαρχος των έργων! – Βασίλης Γκίζας: ο Δήμαρχος των ακυρώσεων!

Published

on

Σε ανακοίνωση της  η δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» αναφέρει:

“Τάκης Λουκόπουλος: ο Δήμαρχος των έργων!

Βασίλης Γκίζας: ο Δήμαρχος των ακυρώσεων!

Οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης: τι ισχύει, τι κάναμε, τι σχεδιάζουμε.

Πρώτα απ’ όλα η Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπλαση του ανατολικού τμήματος της πόλης που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Μπουλέ. Η ανάπλαση αυτή περιελάμβανε εκτός από εμφανείς παρεμβάσεις στο δρόμο, τα πεζοδρόμια, κλπ, και αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης και εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης με τον διαχωρισμό λυμάτων και όμβριων.

Είναι γνωστό ότι ο Β. Γκίζας επέλεξε για τους δικούς του λόγους να ακυρώσει χρηματοδοτημένα έργα του Τάκη Λουκόπουλου.

Ένα από αυτά ήταν ο εκσυγχρονισμός του δικτύου αποχέτευσης και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αμιάντου. Ένα έργο που ήταν χρηματοδοτημένο, αφού ήταν μέρος της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου που ο Β. Γκίζας «έκοψε». Ο διαχωρισμός όμβριων και λυμάτων θα είχε σαν αποτέλεσμα την εξυγίανση της θάλασσας της Ναυπάκτου, ενώ η αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου θα εκμηδένιζε τον υγειονομικό κίνδυνο που είναι γνωστό ότι εγκυμονεί ο ένοχος αμίαντος.

Ένα δίκτυο που θα κόστιζε στη ΔΕΥΑΝ περίπου τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, ποσό ήταν να διατεθεί από τον Δήμο προς τη ΔΕΥΑΝ ως οικονομική ενίσχυση έναντι μελλοντικών εσόδων.

Ένα έργο στο οποίο κατά την εκτέλεσή του, πριν αποφασιστεί η διακοπή του, η αρχαιολογία δεν έφερε κανένα εμπόδιο, για το οποίο δεν υπήρχαν σοβαρά εμπόδια από δίκτυα υποδομής.

Για κάποιο «ανεξήγητο» λόγο, ο Β. Γκίζας επέλεξε να αφήσει τη Ναύπακτο με το παντοροϊκό αποχετευτικό δίκτυο που υποβαθμίζει τη θάλασσά μας. Επέλεξε να μας αφήσει να συνεχίσουμε να πίνουμε νερό από δίκτυο αμιάντου. Δεν έχει κάνει το παραμικρό ώστε να εκσυγχρονιστούν αυτές οι δύο υποδομές.

Για κάποιο «ανεξήγητο» λόγο, μας «υποχρεώνει» να καταναλώνουμε εμφιαλωμένο νερό και να κολυμπάμε σε γειτονικούς δήμους!

Στη θητεία του έμεινε στην ακύρωση. Καμία ενέργεια για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Εκεί ενέταξαν την προμήθεια έξυπνων υδρομέτρων για την Ορεινή Ναυπακτία. Προμήθεια, μια αγαπημένη λέξη του απερχόμενου Δημάρχου. Γιατί η προμήθεια είναι «ξεκούραστη». Δεν σχεδιάζεις, δεν επιβλέπεις, δεν ελέγχεις και δεν παραλαμβάνεις. Ενώ η προμήθεια είναι εύκολη «υπόθεση».

Ο Β. Γκίζας μας γύρισε στο 2014, εκεί που ήμασταν όταν αναλάβαμε. Τότε αναλάβαμε και πράξαμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τώρα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, έχουμε σχέδιο για να απαλλάξουμε τη Ναύπακτο από αυτή την πληγή.

Ο Β. Γκίζας στη θητεία του έδειξε ότι μπορεί πολύ εύκολα να ακυρώνει χρηματοδοτημένα έργα. Γιατί αυτή είναι η θητεία του: ακυρώσεις έργων. Ακυρώνει, γιατί δεν μπορεί να υλοποιήσει ακόμα και όσα βρίσκει χρηματοδοτημένα.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς μπορούμε και το έχουμε αποδείξει. Ο Β. Γκίζας μπορεί μόνο να ακυρώνει και να μας γυρίζει στο παρελθόν.

Αν ήταν κάποιο έργο μικρής σημασίας, για παράδειγμα η ανάπλαση μιας πλατείας ή η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου, λίγο το κακό. Όχι ότι η θητεία μας δεν έχει να επιδείξει τέτοια «μικρά» έργα, το αντίθετο! Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια κρίσιμη υποδομή της πόλης, η οποία όντας απαρχαιωμένη αποτελεί τροχοπέδη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Για εμάς ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης είναι πρώτη προτεραιότητα. Δεν δεσμευόμαστε απλά, το έχουμε αποδείξει στη θητεία μας. Όπως και τότε έτσι και τώρα, είναι δεδομένο ότι είναι ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Καθαρή θάλασσα και καθαρό νερό χρειάζεται η Ναύπακτος. Και θα τα έχει σύντομα. Θα κάνουμε πράξη το σύνθημά μας, ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ