Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργοτάξιο το δυτικό τμήμα του λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

Στη επόμενη φάση προχωρά το έργο αναστήλωσης, προστασίας και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Κατά την πρώτη φάση υπήρξαν παρεμβάσεις στον ανατολικό βραχίονα, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι προβλέποντας εργασίες ενίσχυσης του εδάφους με ειδικά ενέματα (τσιμεντοενέσεις).

Σήμερα οι εργασίες προχωρούν στην δυτική πλευρά του λιμανιού η οποία έχει μετατραπεί   πλέον σε εργοτάξιο.

Στην συνέχεια προβλέπονται εργασίες στην εσωτερική πλευρά του μνημείου με αρμολογήματα για την ενίσχυση του τείχους, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό του βυθού, την αποκατάσταση της βάσης του τειχίου και τη δημιουργία ντόκου πλάτους 2,80 μέτρων.  Επιπλέον, θα τοποθετηθούν νέες δέστρες και 15 πυργίσκοι τροφοδοσίας σκαφών με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Το έργο έχει  συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ και  είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.  Οι εργασίες προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν συνολικά τρεις φάσεις και θα πραγματοποιούνται τμηματικά, για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου και τη μικρότερη δυνατή όχληση των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται περιμετρικά, αλλά και όσων διαθέτουν τις βάρκες τους εντός του Λιμανιού. Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ