Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ιατροί ΕΣΥ που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Published

on

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας  Αθανάσιο Πλεύρη με θέμα: Άμεση καταβολή από την 6η ΥΠΕ των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι ιατροί ΕΣΥ που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.   Αναφέρει σε αυτή:

«Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν ιατροί ΕΣΥ της Αιτωλοακαρνανίας που προέρχονται από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, υπηρετούν στην 6η ΥΠΕ και βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω της μη καταβολής της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα,  οι ιατροί που είχαν προσληφθεί από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ με καθεστώς εργασίας ΙΔΑΧ, μεταφέρθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δυνάμει των διατάξεων του ν.3918/2011. Στη συνέχεια, με τον ν. 4238/2014 μεταφέρθηκαν στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Ταυτόχρονα, το ΠΔ 410/1988, το οποίο παραμένει σήμερα κανονικά σε ισχύ, ρυθμίζει ζητήματα του προσωπικού που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα λοιπά ΝΠΔΔ. Στο άρθρο 55 του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος προβλέπεται η καταβολή αποζημίωσης στο προσωπικό αυτό μεταξύ άλλων και λόγω συνταξιοδότησης, η οποία μάλιστα αποζημίωση σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι ιατροί που προέρχονται από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ όπως προαναφέρθηκε, προσελήφθησαν ως ΙΔΑΧ και δεν μετέβαλαν το εργασιακό τους καθεστώς κατά τη μετακίνηση στον ΕΟΠΠΥΥ και έπειτα στις ΥΠΕ της χώρας. Μετακινήθηκαν με την ίδια εργασιακή σχέση, σε οργανικές θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4238/2014 και όπως μάλιστα έχει κρίνει και ο Άρειος Πάγος με σχετική απόφασή του (ΑΠ 535/2020) Στα πλαίσια αυτά, διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν την αποζημίωση του άρθρου 55 ΠΔ 410/1988. Κι ενώ η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται κανονικά στους ιατρούς της χώρας (ενδεικτικά καταβάλλεται από την 1η ΥΠΕ), τούτο δεν συμβαίνει από την 6η ΥΠΕ, η οποία αρνείται αδικαιολόγητα την καταβολή της.

Το αποτέλεσμα είναι να παραβιάζονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιατρών της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι μάλιστα βιώνουν άνιση μεταχείριση σε σχέση με συναδέλφους τους από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Μάλιστα, ενώ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Υγείας είχε αναγνωρίσει ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ οι οποίοι διατήρησαν το καθεστώς ΙΔΑΧ και είχε δεσμευθεί για επίλυση του προβλήματος, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη έως σήμερα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου η 6η ΥΠΕ να καταβάλλει στους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ την αποζημίωση που δικαιούνται βάσει του άρθρου 55 ΠΔ 410/1988;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ