Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ναύπακτος γιόρτασε το ΟΧΙ

Published

on

Με αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης,  αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σωμάτων ασφαλείας, φορείς και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της Δοξολογίας, πεζοί, κλήρος και λαός έφθασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και αναπέμφθηκε  επιμνημόσυνη δέηση, και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, συλλόγων και φορέων υπό τους ήχους της Παπαχαραλάμπειου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ