Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: ΟΧΙ στο φορολογικό νομοσχέδιο από την Ομοσπονδία

Published

on

Συνέντευξη τύπου – ενημέρωση με την συμμετοχή μελών σωματείων και φορέων πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε από τους συμμετέχοντες προέδρους Συλλόγων και Σωματείων η ανάγκη απόσυρσης του νομοσχεδίου καθώς η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ).

Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε ένδειξη αντίδρασης στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, προχωρά σήμερα 22 Νοεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς υποστηρίζει ότι δεν αποκαθίσταται η δικαιοσύνη και δεν αλλάζει ο «αντιλαϊκός χαρακτήρας» του φορολογικού συστήματος.

Η ΓΣΕΒΕΕ διεκδικεί να καταργηθεί η συνάφεια τριετίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στο επίπεδο κάλυψης των βασικών αναγκών της οικογένειας, να υπάρχει φορολογική διαφάνεια, να καταργηθεί το 35% των συνεταιρισμών και το 25% των ΟΕ και ΕΕ.

Επίσης, η εισαγωγή του λογιστικού προσδιορισμού των κερδών να συνδέεται από αναγνώριση του κύρους των βιβλίων και έκπτωση όλων των εξόδων, να αλλάξει η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων και να καθιερωθεί αφορολόγητο αποθεματικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να είναι αφορολόγητο.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ