Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαίνια στα έργα του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου – πρόγραμμα ΑΙ SMART

Published

on

Τα έργα ανάπλασης  που έχουν υλοποιηθεί  στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, εγκαινιάστηκαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής  Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Θανάσης Κούκουνας,  ο  πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου Σπύρος Τσέλιος και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παΐσιος.    Ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις όπου περιλαμβάνουν δυο γήπεδα beach volley, παιδική χαρά, όργανα άθλησης και κιόσκια για τους επισκέπτες.

Τα έργα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του  διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος). Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και της Ιταλικής Περιφέρειας Απουλίας.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως δήλωσαν στο Nafsweek.gr,  τόσο στην περιοχή Βαρειά της Ψανής όσο και εκείνες στην παραλία Γριμπόβου με την δημιουργία παιδικής χαράς και πίστας BMX και  Scate,  αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, της πόλης της Ναυπάκτου.

Στην συνέχεια, στο κτίριο «Ναυπακτία» στο Λιμάνι της Ναυπάκτου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε  η τελική εκδήλωση του έργου, όπου και  παρουσιάστηκαν οι νέες δράσεις που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του INTERREG 2021 – 2027. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Ναυπακτίας και ο περιφερειάρχης αναφερόμενοι στην συνεργασία Δήμου Ναυπακτίας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης  αναφέρθηκε στην νέα προγραμματική περίοδο INTERREG 2021-2027 στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από αυτό.

Ακολούθως ο υπεύθυνος του έργου, επικεφαλής της Δ/νσης Αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε την σημασία της συνεργασίας των εταίρων του προγράμματος και την πορεία υλοποίησής του στην Δυτική Ελλάδα.

Το έργο είχε στόχο να ενσωματώσει όλους τους μικρούς λιμένες της περιοχής συνεργασίας σε ένα κοινό δίκτυο, με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων και την αξιοποίηση προηγμένων εργαλείων της κοινωνίας της πληροφορίας, ώστε να επιτευχθεί η χαρτογράφηση, η σύνδεση και η ανάδειξή τους προς όφελος μιας πολυμορφικής οικολογικής τουριστικής δραστηριότητας.

Με τον τρόπο αυτό το έργο συλλαμβάνει και προωθεί την ιδέα της «πράσινης» ανάπτυξης και την συνδυάζει ιδανικά με την τουριστική ζήτηση, δημιουργώντας τις υποδομές ώστε οι μικροί λιμένες της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους, να αποτελέσουν πράσινους κόμβους ανταγωνιστικών και «πράσινων» μικρών θαλάσσιων διαδρομών.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ