Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το «5ο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών /Τοπολογίας» στην Ναύπακτο

Published

on

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το «5ο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών /Τοπολογίας» –  2023 International Conference on Topology and its Applications, σήμερα  Τρίτη 4 Ιουλίου στον χώρο του 3ου Γυμνασίου της Ναυπάκτου.

Το παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών/Τοπολογίας γίνεται στην Ελλάδα, κάθε 4 χρόνια, αρχής γενομένης το 2006  που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο.

Έκτοτε η πόλη της Ναυπάκτου φιλοξενεί το σημαντικό αυτό γεγονός όπου και συμμετέχουν περισσότεροι από 200  διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο.

Το παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών/Τοπολογίας αποτελεί έναν πολύ επιτυχημένο θεσμό και ταυτόχρονα μια αφορμή, σημαντικής προβολής της Ναυπάκτου και της Ναυπακτίας, παγκοσμίως.

Το Συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα Μηχ/Υπολ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είναι υπό την  Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιπεριφερειάρχης έρευνας και καινοτομίας Φωκίων Ζαίμης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Ντίνος Τσουκαλάς και πλήθος συνέδρων από δεκάδες πανεπιστήμια της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν από μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Pr. Dr. Δημήτρης Γεωργίου,  ο Pr.Dr. Γιάννης Κούγιας,  ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Ναυπακτίας και ο αντιπεριφερειάρχης.

 Κατά την έναρξη  του Διεθνούς Συνεδρίου  υπογράφτηκε  Mνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Shimane της Ιαπωνίας από τους Πρυτάνεις των δυο Πανεπιστημίων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν  στις 7 Ιουλίου, και τα  πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο διεθνές περιοδικό Topology and its Applications της Elsevier.

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ