Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθώοι οι 99 φοιτητές και καθηγητές του πρ. ΤΕΙ της Ναυπάκτου

Published

on

Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, αθώους έκρινε το δικαστήριο στο Μεσολόγγι 99 (!!!) κατηγορούμενους φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, που λειτουργούσε στη Ναύπακτο.

Η υπόθεση πάει αρκετά χρόνια πίσω καθώς το 2014 είχαν μηνυθεί από τον καθηγητή του τμήματος Λ. Δ..

Επαναφέροντας στη μνήμη τα γεγονότα εκείνης της εποχής, όλα  ξεκίνησαν από την επιστολή που έστειλαν οι φοιτητές του Τμήματος  Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων προς τον Πρόεδρο του τμήματος,  και μετέπειτα Πρύτανη του ΤΕΙ Πάτρας, Βασίλη Τριανταφύλλου.

Μέσα από την επιστολή κατήγγειλαν   ότι ο κ. Λ. Δ  δεν ήταν συνεπής στο μάθημά του, αργούσε ή δεν πήγαινε καθόλου, ενώ δεν  έκανε σωστή βαθμολόγηση και αξιολόγηση στις εξετάσεις.

Όπως ήταν φυσικό  ο κ. Τριανταφύλλου έφερε το θέμα σε γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας και συγκεκριμένα στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος όπου και συζητήθηκε και αποφασίστηκε να  παραπεμφθεί η υπόθεση στο ανώτερο όργανο, δηλαδή την Πρυτανεία του ΤΕΙ.

Από την πλευρά του ο καταγγελλόμενος καθηγητής έκανε λόγο για αναλήθειες και συκοφαντίες και πως όλα αυτά ήταν κατευθυνόμενα από τον κ. Τριανταφύλλου για να τον εκδιώξει από το τμήμα, καταθέτοντας μήνυση κατά των 99 φοιτητών και καθηγητών.

Μήνυση ωστόσο κατέθεσαν και οι καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος.

Ύστερα από πολλές αναβολές της δίκης,  το δικαστήριο έκρινε αθώους του 99, δικαιώνοντας τους για την  ταλαιπωρία που υπέστησαν από το 2014 μέχρι σήμερα, με το πιο σημαντικό για την ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης να είναι ότι, οι κατηγορούμενοι έχοντας αυτή την εκκρεμότητα σε βάρος τους δεν μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια να προχωρήσουν επαγγελματικά.

Όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς τις προηγούμενες ημέρες εκδικάστηκε στο δικαστήριο η συνέχεια της υπόθεσης – αφού είχε υποβληθεί μήνυση και των 99 (καθηγητών /μαθητών) κατά του καθηγητή Λ.Δ.

Μετά από εννέα χρόνια ήρθε η δικαίωση, με το δικαστήριο του Μεσολογγίου να επιβάλλει αρχική ποινή 28 μήνες φυλάκιση στο καθηγητή.

Όπως αναφέρουν οι δικαιωμένοι μετά από εννέα χρόνια καθηγητές και φοιτητές:

«9 χρόνια υπομονή μέχρι να αποδείξεις πως σε συκοφαντούν.

9 χρόνια υπομονή για να αποδείξεις πως μπορείς να υπερασπίζεσαι τους φοιτητές σου.

9 χρόνια υπομονή για να μπορείς να αποδείξεις πως όταν βλέπεις τα στραβά, μπορείς να μιλήσεις.

Χρειάστηκε πολύ υπομονή για να ακούς σημεία και τέρατα ώστε να μείνεις στη σωστή πλευρά της εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο.

28 μήνες φυλάκιση αποφάσισε το δικαστήριο στο συκοφάντη.

Η δικαίωση άργησε λίγο αλλά ήρθε.»

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ