Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο απολογισμός της Οικονομικής Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Published

on

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τον  απολογισμό τη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2021 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη  το Περιφερειακό  Συμβούλιο, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15:00.

Η 4η ειδική συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming, από τον  σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-11170

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε. κ. Φίλιας Ανδρέας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου)

Ειδικός Αγορητής: κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη, τ. Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Φρακάραμε…

Published

on

By

Χρόνιο το πρόβλημα και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν βρεθεί χώρος να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία που φτάνουν στη Ναύπακτο.

Συμπτωματικά έφτασαν και σταμάτησαν για να κατεβάσουν κόσμο στο λιμάνι δυο λεωφορεία και η πόλη έπαθε κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Τουριστικός προορισμός δεν γίνεσαι αν φρακάρεις με δυο λεωφορεία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

“H ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2024” – εμείς συμμετέχουμε!

Published

on

By

Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, υπηρεσίας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζει την περσινή χρονιά ως τη θερμότερη παγκοσμίως και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι δείκτες εκτοξεύθηκαν, όσον αφορά τα επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου, τις θερμοκρασίες της επιφάνειας της γης με 1,45°C, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την περαιτέρω υποχώρηση των παγετώνων.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει “μεγάλη πιθανότητα” το 2024 να παρουσιάσει με τη σειρά του πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ωθώντας τον πλανήτη “στο χείλος της καταστροφής”.

   Το δάσος είναι ένα φυσικό αγαθό, με πολύπλευρη σημασία και ανυπολόγιστη αξία για τη ζωή, για τον άνθρωπο. Ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος με τεράστιες ανεξάντλητες δυνατότητες για την οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής.

   Η αξία της προστασίας του, γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

   Ας αναδείξουμε με τη συμμετοχή μας στην φετινή «Ώρα της Γης» την αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του!

   Εμείς συμμετέχουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Περιφερειών 21 & 22 Μαρτίου στην Πάτρα διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Παρούσα η Ευρωπαία Επίτροπος Elisa Ferreira

Published

on

By

Μέλη από Περιφέρειες της Ευρώπης, στελέχη της CPMR, εκπρόσωποι δημόσιων αρχών όπως και πολιτικά πρόσωπα υψηλού επιπέδου θα βρεθούν το επόμενο διήμερο στην Πάτρα, στο χώρο της Achaia Clauss.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 το Σεμινάριο  της CPMR με θέμα «Αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης (ευπροσβλητότητας) στις παράκτιες περιοχές μέσω της ενίσχυσης καινοτόμων λύσεων για την προσαρμογή και την αύξηση της ανθεκτικότητας» ενώ την Παρασκευή 22 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί κλειστή σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου της CPMR με τη συμμετοχή της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Elisa Ferreira.

Για μια εμβληματική διοργάνωση με σπουδαίους συμμετέχοντες και στόχο την λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων για το περιβάλλον και την κοινωνία έκανε λόγο  ο Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής & Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρειά μας, η διοργάνωση αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης στην Πάτρα καθώς προσιδιάζει σε μια Σύνοδο Κορυφής Περιφερειών. Το όφελος είναι διττό, από τη μια πλευρά θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε κοινά προβλήματα και τρόπους επίλυσης, αφετέρου οι συμμετέχοντες του εξωτερικού θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδος και του τόπου μας. Η κλιματική κρίση και η διάβρωση των ακτών είναι ένα συλλογικό πρόβλημα και οι συνέπειές της επηρεάζουν πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας».

Στις εργασίες συμμετέχουν, ακόμη  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, η Προϊσταμένη Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  Ιωάννα Φαναριώτου, καθώς επίσης ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα Marc Calcoen, ο Υφ Περ/ντος & Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών Μάρια Μυρόγιαννη,  ο Πρόεδρος της CRPM και της Περιφέρειας Βρετάνης Loïg Chesnais-Girard, η Γενική Γραμματέας της CRPM Ελένη Μαριανού, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Παπανδρέου, Έλενα Κουντουρά, ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Αντιπρόεδρος Μεταφορών και Περιφερειάρχης Κρήτης της CPMR Σταύρος Αρναουτάκης, o Δρ Παναγιώτης Σταυρόπουλος από Εργαστήριο Βιομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμών, Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και εκπρόσωποι  αρχών και φορέων από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία, Αλβανία, Εστονία, Φιλανδία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ρουμανία.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ