Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Συνεργασία πολιτών»: “Κρυπτόμενος και πάλι ο Τάκης Λουκόπουλος”

Published

on

Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε  τα αντισταθμιστικά/ δωρεές  από τα αιολικά πάρκα που βρίσκονται εντός του Δήμου Ναυπακτίας, η δημοτική παράταξη “Συνεργασία πολιτών” του Βασίλη Γκίζα έβγαλε  την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αναλυτική ενημέρωση-απολογισμό για τα ανταποδοτικά οφέλη που εξασφάλισε την τελευταία τετραετία ο Δήμος Ναυπακτίας από την εγκατάσταση του ενός (1) αιολικού πάρκου που διαχειρίστηκε στη θέση Μακρυνόρος,  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Την τρέχουσα δημοτική περίοδο, ο Δήμος Ναυπακτίας, με πλήρη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω των αρμοδίων οργάνων (Οικονομική Επιτροπή, Εκτελεστική Επιτροπή) και ενημερώνοντας ως όφειλε το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 29ης Ιανουαρίου 2021) και την κοινωνία, επωφελήθηκε με έργα, μελέτες και παρεμβάσεις συνολικού ύψους 860.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πού πήγαν χιλιάδες ευρώ από την εγκατάσταση των τεσσάρων (4) συνολικά αιολικών πάρκων που διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου στις περιοχές Μακύνειας, Αντιρρίου και Χάλκειας.

ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, την ώρα που λάμβανε χώρα μία τόσο σοβαρή συζήτηση, για ένα μείζον θέμα για τον Δήμο, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Τάκης Λουκόπουλος αντί να βρίσκεται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως όφειλε, ως πρώην Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, επέλεξε να παραμείνει κρυπτόμενος στο εκλογικό του κέντρο απαξιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία για μια ακόμη φορά.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΤΩΝ 4 ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΤΣΑΝΑ

Ο επί πέντε χρόνια αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάςαλλάζοντας το αφήγημά του αυτή τη φορά, δήλωσε υποκριτικά ότι δεν πήρε τίποτα ως δωρεά από τα αιολικά πάρκα και ότι έκανε μόνο αποκαταστάσεις στις βλάβες που προκλήθηκαν από την κατασκευή τους, οι οποίες ωστόσο αποτελούν βασική υποχρέωση των εταιρειών.  Διαψεύδεται όμως από το περιεχόμενο των επιστολών των εταιρειών, που δηλώνουν εγγράφως ότι έδωσαν χρηματικά ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ για παρεμβάσεις πέρα από τις αποκαταστάσεις των σημείων που είχαν υποχρέωση να κάνουν οι ίδιες.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπήρξε ο βασικός διαπραγματευτής του Δήμου με τις εταιρείες, σημειώνοντας μάλιστα, πως με «σκληρή διαπραγμάτευση»(!) «ΠΗΡΕ Ο,ΤΙ ΠΗΡΕ»!  Ακόμη και τώρα όμως δεν μας έχει απαντήσει στο ερώτημα τί ακριβώς πήρε, πόσο κοστίζει αυτό που πήρε και πού πήγε αυτό που πήρε και, κυρίως… γιατί αυτό που πήρε δεν πέρασε ποτέ μέσα από τα αρμόδια όργανα του Δήμου, αφήνοντας θολό το τοπίο της διαχείρισης παρεμβάσεων χιλιάδων ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ»

Ενδεικτικό της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της διαφάνειας με την οποία διαχειρίζεται το θέμα των αντισταθμιστικών η σημερινή δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα έναντι του πως διαχειρίστηκε το θέμα η πρώην δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου, είναι τα «συγχαρητήρια» που έδωσε προσωπικά προς τον Δήμαρχο Βασίλη Γκίζα o δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», Νίκος Δημητρόπουλοςδηλώνοντας χαρακτηριστικά ο ίδιος σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι, στη δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου «ήξερε μόνο ένας! Άλλοι δεν ήξεραν!»

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία παραμένει:

Πού πήγαν τα χιλιάδες ευρώ που διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου; 

 Η σημερινή Δημοτική Αρχή, με απόλυτη διαφάνεια διαχειρίζεται τα αντισταθμιστικά από την εγκατάσταση του ενός αιολικού πάρκου. Όμως, το τί πήρε ο Δήμος από τα αντίστοιχα τέσσερα των προηγούμενων ετών παραμένει ΑΚΟΜΗ στο σκοτάδι!

Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο Τάκης Λουκόπουλος επιμένει να κρύβεται.”

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ