Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κλάδεμα που έφερε γκρίνια…

Published

on

Στο πλαίσιο της παρέμβασης για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση του χώρου στις πρώην νεροτσουλήθρες και μετά  από την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των εγκαταστάσεων και των επικίνδυνων πλέον κατασκευών, ο χώρος πλέον πήρε διαφορετική όψη.

Ήδη έκλεισαν οι πισίνες τοποθετήθηκαν φωτιστικά που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, ώστε να είναι τα βράδια φωτισμένος ο χώρος και αναμένεται και η συντήρηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.  Στο σύνολο των παρεμβάσεων περιλαμβάνονταν και το κλάδεμα των δέντρων που ήταν φυτεμένα προς τον δρόμο.

Το κλάδεμα αυτό έφερε γκρίνια και την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κοτσανά και την ευκαιρία για την ανάρτηση ενός ακόμα video…

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Nafsweek η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας, γεωπόνος Δέσποινα Αβραμίδου, πρόκειται για κλάδεμα ανανέωσης στα συγκεκριμένα δέντρα (Λέιλαντ (Cupressocyparis leilandii), κάτι που δεν είχε γίνει για χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ξερά κλαδιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη τους.

Σε δήλωσή του  στο Nafsweek ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς σημείωσε: «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αποδοθεί άμεσα στους δημότες ένας όμορφος και χρηστικός χώρος που για χρόνια παρέμενε εστία μόλυνσης και παραβατικών συμπεριφορών».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αι γενεαί  πάσαι…Νικηταράς!» στο Θέατρο «Τεχνουργείο- Πολυχώρος Τέχνης»

Published

on

By

Το θεατρικό αριστούργημα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου  “Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”, συνεχίζει ακάθεκτο την ξέφρενη πορεία του. Αυτή τη φορά σταθμός θα είναι η Ναύπακτος!

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο συγγραφέας την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη μετά το τέλος της παράστασης δήλωσε πως «δεν θα ησυχάσει,  αν το έργο δεν παρουσιαστεί στο κτίριο της Βουλής!!»

 Με αφορμή λοιπόν, την Aπελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Τούρκους αυτόν το μήνα,  το Θέατρο «Τεχνουργείο- Πολυχώρος Τέχνης», θα παρουσιάσει το  βράδυ στις 21 Απριλίου 2024  και ώρα 9 την πολυσυζητημένη αυτή παράσταση!

“Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”

Μια συγκλονιστική αναδρομή στη ζωή του μεγάλου ήρωα όπου ο συγγραφέας  μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του,  (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα!

Να σημειωθεί ότι η παράσταση παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και έχει υμνηθεί από δημοσιογράφους, κριτικούς και κοινό…

 Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί στην κεντρική Θεατρική σκηνή της Galerie Δημιουργών,  στο θέατρο Αλκμήνη,  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στον Δήμο Νίκαιας,  στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη,  στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης με την συνεργασία της Περιφέρειας Πειραιά, στο Περιγιάλι Κορινθίας, στο Μουσείο Γουλανδρή, στον Δήμο Βέλου, στην Πουλίτσα, στον Δήμο Σπάρτης,  στην Πάτρα δύο φορές, στον Δήμο Πεύκης, στη Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη, στο Ναύπλιο,  στην Βαμβακού Λακωνίας, στο Θέατρο Βαφείο, στην Τρίπολή,  σε σχολεία κλπ…

Στις 21 του Απρίλη 2024 και στην Ναύπακτο!

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

 Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης

Σκηνικά & Κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά

Σχεδιασμός φωτισμού: Tάσος Ιωάννου

Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Μάνος Βλαστος

Βίντεο: Αλέξανδρος Τζιανακάκης- Βάσια Σκυλακάκη

Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

Την  κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε  ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης- τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Διανομή

Στο ρόλο του Νικηταρά ο  Χρίστος Γεωργίου

 Στο ρόλο της τρελο-Σοφιάς η  Σάρα Τερζή

Δυο λόγια για το έργο… 

Ο Νικηταράς! Είναι αυτός,  που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια  και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. 

Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.

Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος,  για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Είναι αυτός, που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται,  επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα!!  Που είδε  να βγάζουν  το καλύβι του  σε πλειστηριασμό!

Ένας ήρωας, ένας Έλληνας,  που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα  ελεύθερη,  αλλά ουδείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!). Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 312 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 312ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Φωτιά βάζει η αντιπυρική προστασία :

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που περνάει η κυβέρνηση,  ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει ακίνητο σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια αλσών, από μέρη με περιαστικό πράσινο, από δασικές ή ακόμα και…

# «Πήρε μπροστά» η ανάπλαση στην Αγ. Παρασκευή :

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων και των εσοχών στάθμευσης επί αυτών στις οδούς Αθηνών και Ψαρρού οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν…

#  Ν. Φαρμάκης: «Αντίθετοι στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου για τον νέο        Δικαστικό Χάρτη: 

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να πιστεύει  ακράδαντα ότι το σχέδιο νόμου οφείλει να αναγνωρίσει και να προσαρμοστεί στις τοπικές ανάγκες ενώ η Περιφερειακή Αρχή…

# ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων:

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους   καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.  Επιπλέον…

#  Δι’ αλληλογραφίας …    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την κορυφαία  δημοκρατική διαδικασία ως κάτι που χρειάζεται να το κάνουμε όσο πιο άκοπο γίνεται μπας και πείσουμε κάποιον να ψηφίσει, σαν να…

#   Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας  Δ. Ναυπακτίας και  ΕΟΔΥ

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών…

#   Σχέδιο για την αντιμετώπιση του bullying :

Παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, με την λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά είναι…

#  Έρευνα «βόμβα» για το εμφιαλωμένο νερό :

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τόνοι απορρίπτονται κάθε χρόνο στα ύδατα ή στην ξηρά και πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται με πλαστικά, μεταξύ των οποίων και…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ