Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Published

on

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική  Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας τα σχέδιά μας, τις ζωές μας. Μία κρίση, που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα, δημιουργώντας  μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες σε εκατομμύρια  εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Μετά και τις επιπτώσεις της Πανδημίας, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας καλείται να σηκώσει στις πλάτες τους και το δυσβάσταχτο κόστος της ακρίβειας από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά του Κατώτατου Μισθού στα 751ευρώ.
  • Άμεση επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
  • Αύξηση Μισθών όλων των κλάδων Εργασίας.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

ΑΥΞΗΣΤΕ τους ΜΙΣΘΟΥΣ

Ο Μισθός ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

Ο Λογαριασμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Απεργούμε και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων στην Πλατεία Φαρμάκη στις 10:00 το πρωί.

Προσυγκέντρωση ώρα 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές στην υδροδότηση λόγω έργων

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων Τεχνικών Έργων και δοκιμών για την ολοκλήρωση του έργου “Ύδρευση δυτικών περιοχών – περιοχή Παλαιοπαναγιάς” , θα σημειώνονται το επόμενο διάστημα πρόσκαιρες διακοπές  υδροδότησης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται το έργο για την ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς

Published

on

By

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Παλαιοπαναγιάς που θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές συνοικίες της Ναυπάκτου.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ.  Ο αρχικός προϋπολογισμός του που ανέρχεται σε 1.455.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και καλύπτεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, δημοπρατήθηκε το έργο,  τον Ιούλιο του 2021 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και μέχρι τα τέλη Ιουνίου πλέον παραδίνεται, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 8.568 εκπαιδευτικών – Πώς θα μοιραστούν

Published

on

By

Φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.568 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα οι προσλήψεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζεται να κατανεμηθεί σε 2.000 για Γυμνάσια και Λύκεια και 1.500 στην ειδική αγωγή.

Oι νεοπροσληφθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ