Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

36ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης

Published

on

Με την ολοκλήρωση του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου των  Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, η Επιτροπής Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 17-9-2018  το 36ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των  Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Η πόλη μας είχε από καιρό επιλεγεί για το ανωτέρω Σεμινάριο και το Κλειστό του Σταδίου μας επί πέντε ημέρες φιλοξένησε Θεωρητικά μαθήματα και Αγωνιστικά Τεστ Τριακοσίων Πενήντα Διαιτητών από όλη τη χώρα και όλων των Εθνικών Κατηγοριών (Α1-Α2-Β’-Γ΄).

Στους συμμετέχοντες κορυφαίους Διαιτητές και Καθηγητές του Αθλήματος, προσφέραμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αυτοί να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι, δηλώνοντας ότι η Ναύπακτος και το ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ Στάδιο θα είναι πρώτη τους επιλογή και για του χρόνου.

Μάλιστα σε σύσκεψη των διοικήσεων τόσο της Ομοσπονδίας Διαιτητών όσο και αυτής του Σταδίου, υπήρξαν σκέψεις όπως το επόμενο σεμινάριο αποκτήσει παράλληλα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα,  με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Με τη φιλοξενία αυτή ολοκληρώθηκαν για φέτος οι Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις των ‘’ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΩΝ 2018’’.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνεχείς εργασίες και τα νέα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεών μας εντός του καλοκαιριού, είχαν σαν αποτέλεσμα τον περιορισμένο χαρακτήρα των εκδηλώσεων αυτών για το 2018.

Στόχος μας είναι με ολοκληρωμένο το έργο του Ταρτάν Στίβου (έργο το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία Δημοπράτησης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) το επόμενο καλοκαίρι , οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Μεγάλο Ευεργέτη μας να γίνουν σε ένα εντελώς ανανεωμένο περιβάλλον όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο Εθνικό αθλητικό Κέντρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ