Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η Εστίαση ξανανοίγει αλλά…

Published

on

Ένας από τους κλάδους που έχει υποστεί τεράστια ζημιά την περίοδο της καραντίνας είναι  της Εστίασης. Μετά την σταδιακή άρση των μέτρων η επανέναρξη την 1 Ιουνίου για τα καταστήματα Εστίασης, σε ένα ιδιαίτερα περιβάλλον φαίνεται να οδηγεί  σε «λουκέτα» εκατοντάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Ανοιχτή Επιστολή προς το πρωθυπουργικό γραφείο έχει  αποστείλει το  Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης – ΠΑΣΚΚΕΔΙ  με  συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου ο κλάδος της Εστίασης να βγει αλώβητος από αυτή την καταστροφή, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την εξειδικευμένη ομάδα νομικών και οικονομολόγων του Σωματείου.

Πρόκειται για 24 βασικά προβλήματα που θα εμφανιστούν  στα καταστήματα Εστίασης μόλις μπούν πάλι σε λειτουργία μέσα σε αυτές τις συνθήκες.  Το Σωματείο κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στις αρμόδιες αρχές όσο και στους ιδιοκτήτες εν όψει της κατάστασης που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Τα προβλήματα αφορούν:

 1)     Μέχρι τώρα ακόμη οι ιδιοκτήτες δεν έχουν λάβει τα 800€ που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.

2)     Θα πρέπει, για να ανοίξει το κάθε μαγαζί, να επενδύσει για άλλη μια φορά σε προμήθειες, μετά από αυτές που αγόρασε και πέταξε το Π/Σ/Κ/ 13-15 Μαρτίου που εξαναγκάστηκε δια Νόμου να κλείσει.

3)     Οφειλή ενοικίων της τάξης του 60% Χ 3

4)     Απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ

5)     Απλήρωτοι λογαριασμοί NOVA, COSMOTE

6)     Εφορία, ΕΦΚΑ, ΦΠΑ, Δημοτικό φόρο, κοινόχρηστοι χώροι

7)     ΦΠΑ στην Εστίαση 13% και στον καφέ-ποτό 24%

8)     Πρόστιμα σε περιπτώσεις που σε κάποιο τραπέζι βρουν 4 άτομα και όχι 2, το ίδιο θα ισχύει και στις ξαπλώστρες. Θα μετράνε οι Δημοτικοί τα 2 μέτρα απόσταση ανά άτομο

9)    Πρόστιμα του αντικαπνιστικού, σε περιπτώσεις που θα υπάρχουν, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους ανήλικοι ή παιδάκια με τις μαμάδες.

10)  Οργανισμοί ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, GEA, με τα ποσά που θα ζητούν και τις Αγωγές που θα καταθέτουν

11)  Πρόστιμα που επιβλήθηκαν και θα γίνονται απαιτητά

12)  Έξτρα έξοδα για αντισηπτικά, μάσκες, απεντομώσεις και διάφορους ψεκασμούς απαραίτητους για τον covid19

13)  Αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών, που ο τρόμος θα είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό τους

14)  Φτώχεια των καταναλωτών, διότι θα προκύψει μεγάλη ανεργία και ανέχεια

15)  Έξτρα έξοδα αποκατάστασης διάφορων ζημιών 3 μηνών απραξίας, ανακαινίσεις, βάψιμο, διαμόρφωση χώρων και ειδικά των εξωτερικών

16)  Έξτρα έξοδα για προμήθειες αντισηπτικών, μασκών, πλέξιγκλας διαμόρφωσης χώρων κλπ

17)  Έξοδα για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλούς, στους Δήμους, στο Λιμενικό Ταμείο κλπ

18)  Θα χρησιμοποιούν τον μισό χώρο που θα νοικιάζουν, αλλά το ενοίκιο θα είναι κανονικό. Το ίδιο θα συμβαίνει και στους αιγιαλούς

19)  Θα χρησιμοποιούν τον μισό χώρο, αλλά οι ΔΕΚΟ και οι ΟΤΑ, θα πληρώνονται κανονικά

20)  Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εσωτερικούς χώρους

21)  Σε μία περίπτωση ξαφνικής κακοκαιρίας (βροχή), οι πελάτες, επειδή δε θα μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους, θα φεύγουν και ίσως να μην πληρώνουν

22)  Εάν σε περίπτωση βροχής ή ήλιου (καλοκαίρι), απλώσετε τέντα σε εξωτερικό χώρο, αυτομάτως γίνεται εσωτερικός και απαγορεύεται το κάπνισμα

23)  Το προσωπικό σας θα περιφέρεται με μάσκα και γάντια. Οι χώροι της διασκέδασης θα θυμίζουν κλινικές

24)  Μιας και θα δουλεύουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, θα είστε ευάλωτοι σε μηνύσεις περιοίκων για ηχορρύπανση και παράταση ωραρίου. Αυτά είναι αυτόφωρα

 

«Αν όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση και θεωρεί ότι τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν στον αυτόματο πιλότο, εμείς ως Σωματείο που γνωρίζει πολύ καλύτερα ποια είναι η πραγματικότητα της Εστίασης λέμε ότι χωρίς μέτρα για την επόμενη μέρα του κλάδου, η Εστίαση οδηγείται αναπόφευκτα στην συρρίκνωση και τον μαρασμό» τονίζουν από το  ΠΑΣΚΚΕΔΙ.

ΕΛΛΑΔΑ

Jobmatch: Ανοίγει η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στον τουρισμό

Published

on

By

Την επόμενη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch, που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών των κλάδων εστίασης και τουρισμού.

Με τη νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ ενισχύεται η απασχόληση και ο κλάδος τουρισμού. Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και οι εργοδότες θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή είτε μέσω playstore για κινητά android ή app store για κινητά τηλέφωνα της Αpple.

Αφού θα δημιουργεί το προφίλ του, θα μπορεί μέσω φίλτρων να κάνει ειδικές επιλογές που θα αφορούν την αμοιβή, τον τύπο απασχόλησης και τις περιοχές που επιθυμεί να εργαστεί.

Μέσω της εφαρμογής θα γίνεται η σύζευξη με πιθανούς εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια που επιθυμεί ο υποψήφιος εργαζόμενος και θα κλείνεται ραντεβού για περαιτέρω διερεύνηση πιθανής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ