Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προτάσεις ΔΛΤ για χρηματοδότηση από «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018

Published

on

Την Δευτέρα, 5/3/2018 διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων στον Οργανισμό Λιμένα  Πειραιά ημερίδα με θέμα: «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018»

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γ. Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Καλαματιανός και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΤΛΤΝ Αντώνιος Φράγκος και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Λομβαρδέας.

Το ΔΛΤΝ έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 100.000€ + ΦΠΑ από το ΠΔΕ για την αποκατάσταση του Δυτικού Προβλήτα του Αντιρρίου και σκοπός είναι με το νέο πρόγραμμα να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και του κρηπιδώματος του Λιμένα Ναυπάκτου, ενώ προτείνεται και νέα χρηματοδότηση για το Αντίρριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο Δυτικός Προβλήτας στο σύνολο του.

Η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στον Λιμένα Ναυπάκτου είναι ένα έργο ύψιστης σημασίας. Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με τις αρμόδιες αρχαιολογίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εκτελεσθεί η μελέτη και, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ: «Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εκπονήσουμε την μελέτη και να λάβουμε τις αδειοδοτήσεις για μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΠΔΕ. Το πετύχαμε ήδη για το Αντίρριο και με τον ίδιο τρόπο θα κινηθούμε για το Λιμάνι της Ναυπάκτου».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ