Ενημέρωση για τις διαδικασίες δοκιμαστικής και πιλοτικής εφαρμογής του νέου συστήματος παρακολούθησης παρουσιών στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και στη Δράση «Οικονομική Στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», δημοσίευσε η ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
Ως γνωστόν, έχει αποφασιστεί η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της επιχειρησιακής λειτουργίας του νέου συστήματος στην 1η Ιανουαρίου 2022 και η διεξαγωγή δοκιμαστικής και πιλοτικής λειτουργίας του νέου συστήματος κατά το διάστημα 17/11/2021 έως και 31/12/2021.
Κατά το εν λόγω διάστημα, όλοι οι Φορείς θα έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν δοκιμαστικά τις λειτουργίες του νέου συστήματος, ενώ ένας αριθμός Φορέων / Δομών που θα υποδειχθούν από τα συλλογικά τους όργανα, θα κληθεί να εκτελέσει πιλοτικά (δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες) το σύνολο των λειτουργιών του νέου συστήματος.
Ειδικότερα, όλοι οι Φορείς δύνανται να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική χρήση του νέου συστήματος. Προς τούτο, προβλέπονται τα εξής:
– Από την 17η Νοεμβρίου δόθηκε η δυνατότητα στους Φορείς να εκτυπώνουν ειδικές κάρτες παρουσίας (δοκιμαστικής χρήσης), μέσω σχετικής λειτουργίας του Π.Σ. της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
– Για τη δοκιμαστική εκτέλεση της διαδικασίας επιβεβαίωσης παρουσιών, την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα (δηλαδή την 1η /12/2021 για το Νοέμβριο 2021 και αντίστοιχα την 1η /1/2022 για το Δεκέμβριο 2021), οι Φορείς θα λαμβάνουν ένα email, το οποίο θα περιλαμβάνει το περιεχόμενο όλων των sms τα οποία θα αποστέλλονταν κανονικά στις ωφελούμενες για την επιβεβαίωση των παρουσιών του παρελθόντος μήνα.
– Όσον αφορά τις διαδικασίες που σχετίζονται με την καταβολή της αμοιβής, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλεπόταν κατά την περίοδο 2020-2021.
Για τη λειτουργία των Φορέων/Δομών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής (για την ημερομηνία έναρξής της θα εκδοθεί νέα Ανακοίνωση) προβλέπονται τα εξής:
– Οι κάρτες παρουσίας θα εκτυπώνονται και θα χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους ωφελούμενους μέσω του Π.Σ. της ΕΕΤΑΑ A.E.. Οι εν λόγω κάρτες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται και κατά την περίοδο επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήματος (δηλαδή, μετά την 1η Ιανουαρίου).
– Η επιβεβαίωση των παρουσιών θα γίνεται από τα ωφελούμενα άτομα, κατόπιν λήψης σχετικού sms από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική ΚΥΑ και Πρόσκληση.
– Όσον αφορά στις διαδικασίες που σχετίζονται με την καταβολή της αμοιβής των Φορέων στους οποίους ανήκουν οι Δομές που εκτελούν την πιλοτική λειτουργία, θα ισχύσουν τα εξής:
α) για το Νοέμβριο, θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλεπόταν κατά την περίοδο 2020-2021,
β) για το Δεκέμβριο, εάν έχει κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία, τα δεδομένα που θα έχουν συγκεντρωθεί θα διατηρηθούν ως υλικό τεκμηρίωσης της παροχής υπηρεσιών εκ μέρους των εν λόγω Δομών και οι Φορείς:
(1) Θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν on-line μέσω του Π.Σ. “Enarmonisys” τη Συγκεντρωτική Κατάσταση Παραστατικών (ΣΚΠ)
(2) Θα εκτυπώσουν σε μορφή pdf, θα υπογράψουν ψηφιακά και θα μεταφορτώσουν την ΣΚΠ, καθώς και την Φορολογική Ενημερότητα (εφόσον απαιτείται) και την Ασφαλιστική Ενημερότητα.
Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, οι δομές θα πληρωθούν και το Δεκέμβριο με τη διαδικασία που προβλεπόταν κατά την περίοδο 2020-2021. πηγή:airetos
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια σημαντική αφορμή για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της συλλογικής ευθύνης απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Είναι μια ημέρα με ουσιαστικό συμβολισμό και ξεκάθαρο στόχο: να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου στο μέλλον δεν θα είναι αναγκαία η ύπαρξή της.
Τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες που γεννήθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν στον δρόμο, δεν είναι αόρατα. Αποτελούν ευθύνη όλων μας. Η προστασία και η φροντίδα τους είναι ζήτημα πολιτισμού, σεβασμού προς τη ζωή και κοινωνικής υπευθυνότητας.
Ο Δήμος Ναυπακτίας υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με βασικούς άξονες:
τη φροντίδα και προστασία τους
τη στείρωση και την ιατρική παρακολούθηση
την προώθηση της υπεύθυνης υιοθεσίας
τη συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες
Η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης και ευθύνης, που προσφέρει σε ένα ζώο μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, καλούμε όλους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια για την προστασία των αδέσποτων ζώων και να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με περισσότερη φροντίδα, υπευθυνότητα και σεβασμό.
Η κοινωνία, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, με ξεχωριστό ενδιαφέρον παρακολουθεί τα συνέδρια των κομμάτων.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σ’ αυτά, η πολιτική ακτινοβολία που εκπέμπουν, έχει τις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις, στις άλλες Παρατάξεις.
Μ’ αυτές τις συνθήκες η προσοχή της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, ήταν στραμμένη στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ 27. 28. 29/03/2026.
Πριν αρχίσει ο προσυνεδριακός διάλογος, είδαν το φως της δημοσιότητας, από επίδοξους μελλοντικούς αρχηγούς φτωχές, και άκαιρες απόψεις.
Δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε καμία περίπτωση συνεργασία με τη ΝΔ, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών.
Ένα θέμα εκτός χρονικού ορίζοντα και άκομψό που αντί να λύνει προβλήματα, καλλιεργούσε καινούργια.
Φαινόταν δηλαδή πρώτη θέση της ΝΔ ή η αντίστοιχη δεύτερη.
Και αυτό συνέβαινε, όταν ο Πρόεδρος του Κινήματος απέκλειε οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ.
Ζητούσε μάλιστα νίκη, έστω και με μία ψήφου παραπάνω, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτοδύναμο.
Αυτή η θολή προσυνεδριακή ατμόσφαιρα που σκόπιμα υπερτονιζόταν από κύκλους, εντός και εκτός της Παράταξης, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου αμβλύνθηκε.
Πρυτάνευσε πνεύμα πλήρους πολιτικής ενότητας.
Το Συνέδριο, όχι μόνο από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη αλλά και από την κοινωνία γενικά, πλήρες, εξαιρετικό και εποικοδομητικό, έτυχε ευμενούς απήχησης.
Παρουσιάστηκε και έγινε αποδεκτό ένα ξάστερο πλαίσιο αρχών και προτεραιοτήτων, ένα πλήρες και ολοκληρωμένο φιλολαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα.
Οπωσδήποτε σημαντικό γεγονός αποτελεί η ανάδειξη μεγάλου αριθμού στελεχών, ικανών και έτοιμων ν’ αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική πολιτική, αναδείχτηκαν με σαφήνεια και πειστικότητα.
Δείχνει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ όχι μόνο μπορεί αλλά και θέλει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτικών στο κράτος.
Μίλησε με καθαρούς όρους στην κοινωνία γιατί η ενότητα που σφυρηλατήθηκε, έδιωξε το άγχος που μέχρι την παραμονή του Συνεδρίου προβαλλόταν.
Αγκαλιάζει με το πρόγραμμά του όλες τις γενιές με δίκαιη αντιμετώπιση
Ξεχώρισε το ενδιαφέρον για τη νέα γενιά, σ’ όλες τις φάσεις της πορείας της.
Δεν μπορώ να μην επισημάνω τη μεστή περιεχομένου πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Νίκου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.
Αποδείχτηκε ότι η Παράταξη έχει αρχηγό και εν δυνάμει υποψήφιο Πρωθυπουργό.
Είναι ο κατάλληλος και μοναδικός αρχηγός κόμματος που δύναται, χωρίς χρονοτριβή, να ενώσει και ν’ ανασυγκροτήσει την διάσπαρτη Δημοκρατική Παράταξη.
Με δύο λόγια. Το Συνέδριο διεξήχθη στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα.
Το Συνέδριο τελείωσε, άφησε το στίγμα του.
Η φθορά της κυβέρνησης είναι ορατή.
Για να επιτύχει τους στόχους του απαιτείται οργάνωση, από τη βάση ως την κορυφή, επικοινωνιακή πειθαρχία και ευδιάκριτο ύφος με τις άλλες Παρατάξεις.