Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η εμμονή είναι κακός σύμβουλος»

Published

on

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» δίνει η «Συνεργασία Πολιτών» όπου και αναφέρει σε αυτή:

«Προκειμένου να φρεσκάρουμε τη μνήμη των στελεχών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», θυμίζουμε τα ακόλουθα.

Η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου:

  • Επέλεξε να υποβαθμίσει την ήδη χωροθετημένη μαρίνα των 200 θέσεων στο Γρίμποβο, σε τουριστικό καταφύγιο 100 θέσεων (με περιορισμένες μάλιστα εγκαταστάσεις)
  • Δεν φρόντισε να προχωρήσει έγκαιρα, ως όφειλε, στη διευθέτηση των απαραίτητων και σημαντικών οικοπεδικών εκκρεμοτήτων στη χερσαία ζώνη του Γριμπόβου
  • Από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ύψους 10,6 εκ ευρώ είχε εξασφαλίσει μόνο τα 1,9 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία, ποσό που κάλυπτε μόνο την κατασκευή ενός περιορισμένου τμήματος του μόλου και σε καμία περίπτωση το σύνολο του έργου, παραπλανώντας την τοπική κοινωνία με προεκλογικές μακέτες

Σημειωτέων, το Interreg χρηματοδοτεί αποκλειστικά λειτουργικά άρτια και νομίμως αδειοδοτημένα έργα και όχι τμήματα αυτών, ως εκ τούτου το έργο θα απεντασσόταν από τη χρηματοδότηση!

 

Η δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα πέτυχε:

  • Να δρομολογήσει την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στη Βαριά, με τις μελέτες να βαίνουν ήδη προς ολοκλήρωση
  • Σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 105.000 ευρώ μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τις μελέτες της χωροθετημένης Μαρίνας στο Γρίμποβο δυναμικότητας 200 σκαφών
  • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ποσό ύψους 1,9 εκ. ευρώ από το Interreg να διατεθεί στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου (Γριμπόβου και Ψανής), έργο που ήδη υλοποιείται και πολύ σύντομα θα παραδοθεί.

 

Και επειδή, κύριοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», συνεχίζετε εμμονικά να κάνετε λόγο για τον Δήμο Βόνιτσας, να σας υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά σε βελτίωση ήδη υπάρχοντος καταφυγίου και όχι σε κατασκευή νέου. Ως εκ τούτου, μόνο για αντίστοιχο έργο δεν πρόκειται, όπως επικαλείστε.

 

Τέλος, κ.Λουκόπουλε, για ακόμη μία φορά σας προσκαλούμε σε δημόσια ανοικτή συζήτηση σε όποιο χρόνο θέλετε και σε όποιο μέσο επιθυμείτε, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και των δύο πλευρών σε όλα τα σοβαρά θέματα, όπως και αυτό του τουριστικού καταφυγίου.

 

Μη συνεχίζετε να παραμένετε κρυπτόμενος πίσω από στείρες ανακοινώσεις υποτιμώντας  τον ρόλο του δημάρχου που υπηρετήσατε επί 5 έτη και τον οποίο διεκδικείτε εκ νέου από τον ναυπακτιακό λαό.   Η Ναυπακτία έχει ανάγκη από σοβαρότητα.»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από  Σάββατο 15 Ιουνίου  πεζόδρομοι οι  παραλιακοί δρόμοι

Published

on

By

 Από αύριο Σάββατο, 15 Ιουνίου εφαρμόζονται οι πεζοδρομήσεις των παραλιακών οδών Γριμπόβου και Ψανής.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμιο Ναυπακτίας  από το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2023 τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της πεζοδρόμησης στις οδούς Καθόδου Δωριέων (παραλιακή οδός Γριμπόβου) και Ναυμαχίας Ναυπάκτου (παραλιακή οδός Ψανής).

Για την οδό Καθόδου Δωριέων το μέτρο θα ισχύσει έως μία εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο και από 26 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου, λόγω της εμποροπανήγυρις του Αγίου Δημητρίου, σε εκτέλεση της 157/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για την οδό Ναυμαχίας Ναυπάκτου το μέτρο θα ισχύσει έως μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο 2023.

Λόγω της εφαρμογής του μέτρου πεζοδρόμησης των παραλιακών οδών, καλούνται οι επαγγελματίες να πραγματοποιούν τις φορτοεκφορτώσεις τους τις ώρες μεταξύ 7:00’-9:00’ (πρωί).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε να εκτελείται το σημαντικό έργο υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου έναντι των καιρικών φαινομένων.

Το έργο εκτελείται από τον ΔΕΔΔΗΕ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και για τον Δήμο Ναυπακτίας προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης μήκους 11 km περίπου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης στην περιοχή του Κάστρου Ναυπάκτου, μήκους 0,5 km
  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης στην οδό Αθ.Νόβα και των κάθετων οδών προς τη θάλασσα, μήκους 5 km
  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης Τάσης από την Περιμετρική Ναυπάκτου Βομβοκού έως Αγροτικές Αποθήκες, μήκους 3,5 km.
  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης Τάσης από Δάφνη έως Παλαιοχωράκι, μήκους 2,2 km

Το σημείο όπου ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου στην Δάφνη, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Τσουκαλάς, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, η Προϊσταμένη ΔΕΔΔΗΕ Πρακτορείου Ναυπάκτου κ. Μαριάννα Κοτρώτσου και ο Υπεύθυνος Μελετών ΔΕΔΔΗΕ Πρακτορείου Ναυπάκτου κ .Κώστας Αγγελόπουλος.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Γκίζας «Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το έργο του ΔΕΔΔΗΕ πέρα από το ότι ενισχύει την ανθεκτικότητα του δικτύου, ταυτόχρονα εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει σε επίπεδο ασφάλειας και αισθητικής τον Δήμο μας».

Σημειώνεται ότι, τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για την υπογειοποίηση του δικτύου στις οδούς Δημοκρατίας και Ελευθερίας στην περιοχή της Ψανής, με τις εργασίες στην περιοχή να συνεχίζονται από τον Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι 38 βαθμούς Κελσίου, Τετάρτη & Πέμπτη στην Ναύπακτο

Published

on

By

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σχετικά με τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται στη χώρα εκτεταμένος καύσωνας.

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής και την κεντρική Μεσόγειο επεκτείνονται ανατολικότερα και θα προκαλέσουν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη (11/6) η θερμοκρασία θα φθάσει:

Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (12/6/2024) και την Πέμπτη (13/6/2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς.

Την Παρασκευή (14/6/2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Στην περιοχή της Ναυπάκτου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ