Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τύχη τους οι Τοπικές Κοινότητες στη Χάλκεια

Published

on

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες που διαμένουν στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Βασιλικής, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια τους. Κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση της περιοχής καθώς τα ελάχιστα δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Το Nafsweek.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Βασιλικής Χρήστο Βαλμά, όπου και εν συντομία μας παρέθεσε τα μείζονος σημασίας θέματα που απασχολούν τους κατοίκους. Πρόκειται για σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά θέματα, μιας και άπτονται της καθημερινότητας  των δημοτών αλλά το πιο σημαντικό της ασφάλειας τους. Σταχυολογώντας τα πιο σημαντικά καταγράφουμε:

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, η οποία μάλιστα βίωσε πλημμυρικά φαινόμενα το 2016 με αρκετές ζημιές . Οι κάτοικοι  έχουν εισπράξει υποσχέσεις και μόνο. Υπάρχει κατεστραμμένος δρόμος στο παραλιακό μέτωπο όπως και κολώνες φωτισμού. Ένα ακόμα σοβαρό θέμα είναι η κωλυσιεργία για την προσάρτηση  των παραλιακών τοπικών κοινοτήτων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, με συνέπεια την μη ύπαρξη νομικού καθεστώτος για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων στις παραλίες.  Σήμερα για θέματα νομιμότητας και καταγγελιών απευθύνονται στο Λιμενικό Ταμείο της Αιτωλοακαρνανίας  που μόνο τυπικά στα χαρτιά υπάρχει, καθώς υπολειτουργεί. Αποτέλεσμα, οι καταγγελίες και τα πρόστιμα προς επαγγελματίες να είναι καθημερινή πρακτική.  Στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εμπίπτει και το αλιευτικό καταφύγιο το οποίο από τις προσχώσεις πρακτικά δεν υφίσταται,  με συνέπεια  επαγγελματίες αλιείς να μην  μπορούν να εργαστούν.  Ένα ακόμα θέμα είναι και το κατεστραμμένο κοινοτικό γραφείο, που λειτουργούσε και ως αγροτικό ιατρείο. Σήμερα γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί μια αίθουσα στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου και να λειτουργήσει και πάλι το ιατρείο εκεί. Για την επισκευή του κοινοτικού καταστήματος είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του Δήμου 22  χιλ. ευρώ,  χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια ενέργεια για την επισκευή του.  Όπως γίνεται αντιληπτό τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας  είναι και κοινά και σοβαρά, με την τοπική κοινωνία να θεωρεί ότι αποτελεί το «αποπαίδι»  του Δήμου Ναυπακτίας. Μάλιστα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί κοινή Γενική Συνέλευση με όλους τους προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε με κοινή φωνή και αιτήματα να θέσουν τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών της.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Βροντερό «παρών» στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου η απεργιακή επιτροπή εκλεγμένων σε Σωματεία Ναυπακτίας και Δωρίδας και το Π.Α.ΜΕ έδωσαν βροντερό «παρών» συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Μετά τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων της περιοχής ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν για να μην ξεχαστεί και συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη – ενάντια στην ακρίβεια – για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς – για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας – για μόνιμες προσλήψεις σε υγεία παιδεία πρόνοια – για την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους στην Ουκρανία και στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα, καθώς και για την στελέχωση του κέντρου υγείας στην Άνω Χώρα και την υγειονομική κάλυψη της ορεινής Ναυπακτίας.

Στην  Πανελλαδική  απεργία συμμετείχαν η  ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με την  ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ, αυτοκινητιστές οδηγοί ταξί, συνταξιούχοι, και πολλοί ακόμα κλάδοι και εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία  Συνδικάτου Οικοδόμων την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας αναφέρει:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αποφάσισε  την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  2024 που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.
  • Άμεσα επαναφορά της  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού.
  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.)
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΡΑ 9:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

                                               ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΤΣIΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΣΧΙΖΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική η συγκέντρωση για την γέφυρα του Μόρνου (video)

Published

on

By

Με μία δυναμική κινητοποίηση κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Μαλαμάτων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Μόρνου ποταμού που παραμένει κλειστή για πεζούς και οχήματα ένα  χρόνο τώρα.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι σε μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον κόμβο Μαλαμάτων, μέσω του οποίου πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Αν και τα πρόσφατα νέα ήταν καλά,  μια και βρέθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της γέφυρας και από τις δύο περιφέρειες,  Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, οι κάτοικοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς την εκταμίευση του ποσού αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μία και η κατάσταση που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί έχει αλλάξει άρδην τις ζωές των κατοίκων και των επαγγελματικών της περιοχής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παίσιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου -Ρισβά, Γιώργος Σιαμαντάς, Γιώργος Γούλας,  Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Γουρζής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πάνος Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης  Νίκος Σιτίστας, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γράψα, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ