Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η εμμονή είναι κακός σύμβουλος»

Published

on

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» δίνει η «Συνεργασία Πολιτών» όπου και αναφέρει σε αυτή:

«Προκειμένου να φρεσκάρουμε τη μνήμη των στελεχών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», θυμίζουμε τα ακόλουθα.

Η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου:

  • Επέλεξε να υποβαθμίσει την ήδη χωροθετημένη μαρίνα των 200 θέσεων στο Γρίμποβο, σε τουριστικό καταφύγιο 100 θέσεων (με περιορισμένες μάλιστα εγκαταστάσεις)
  • Δεν φρόντισε να προχωρήσει έγκαιρα, ως όφειλε, στη διευθέτηση των απαραίτητων και σημαντικών οικοπεδικών εκκρεμοτήτων στη χερσαία ζώνη του Γριμπόβου
  • Από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ύψους 10,6 εκ ευρώ είχε εξασφαλίσει μόνο τα 1,9 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία, ποσό που κάλυπτε μόνο την κατασκευή ενός περιορισμένου τμήματος του μόλου και σε καμία περίπτωση το σύνολο του έργου, παραπλανώντας την τοπική κοινωνία με προεκλογικές μακέτες

Σημειωτέων, το Interreg χρηματοδοτεί αποκλειστικά λειτουργικά άρτια και νομίμως αδειοδοτημένα έργα και όχι τμήματα αυτών, ως εκ τούτου το έργο θα απεντασσόταν από τη χρηματοδότηση!

 

Η δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα πέτυχε:

  • Να δρομολογήσει την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στη Βαριά, με τις μελέτες να βαίνουν ήδη προς ολοκλήρωση
  • Σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 105.000 ευρώ μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τις μελέτες της χωροθετημένης Μαρίνας στο Γρίμποβο δυναμικότητας 200 σκαφών
  • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ποσό ύψους 1,9 εκ. ευρώ από το Interreg να διατεθεί στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου (Γριμπόβου και Ψανής), έργο που ήδη υλοποιείται και πολύ σύντομα θα παραδοθεί.

 

Και επειδή, κύριοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», συνεχίζετε εμμονικά να κάνετε λόγο για τον Δήμο Βόνιτσας, να σας υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά σε βελτίωση ήδη υπάρχοντος καταφυγίου και όχι σε κατασκευή νέου. Ως εκ τούτου, μόνο για αντίστοιχο έργο δεν πρόκειται, όπως επικαλείστε.

 

Τέλος, κ.Λουκόπουλε, για ακόμη μία φορά σας προσκαλούμε σε δημόσια ανοικτή συζήτηση σε όποιο χρόνο θέλετε και σε όποιο μέσο επιθυμείτε, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και των δύο πλευρών σε όλα τα σοβαρά θέματα, όπως και αυτό του τουριστικού καταφυγίου.

 

Μη συνεχίζετε να παραμένετε κρυπτόμενος πίσω από στείρες ανακοινώσεις υποτιμώντας  τον ρόλο του δημάρχου που υπηρετήσατε επί 5 έτη και τον οποίο διεκδικείτε εκ νέου από τον ναυπακτιακό λαό.   Η Ναυπακτία έχει ανάγκη από σοβαρότητα.»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ